Hjem » News » Tarjei Bø realiserer hyttedrømmen
Sponset

Når våren kommer, kan skiskytter Tarjei Bø ta i bruk sin nye hytte. Han gleder seg til kosestunder foran peisen, spillkvelder med familie og venner, og lange dager i skiløypene.

Tarjei Bø har mange gode minner fra barndommens hytteturer. Det var en hytte av den gode, gamle sorten, med parafinlamper og utedo, og med fem barn og foreldre kunne det bli ganske intimt på 30 kvadratmeter.

– Det ble mange fine turer, og det er nok minnene fra hytteturene med familien som gjorde at jeg selv fikk lyst til å bygge meg en hytte, sier han.

God stemning

Tidene har forandret seg, og hytta til Tarjei blir atskillig mye større og mer luksuriøs enn den gamle seteren i Stryn. Stemningen håper han likevel blir akkurat den samme.

– Etter lang tid med planlegging og bygging, er hytta nå snart ferdig, og til våren ser jeg frem til å reise dit for første gang, sier han.

Han har valgt en hytte fra Blåne Hytter, og denne bygger han på en flott tomt på Skeikampen. Et område han kjenner godt fra før og er veldig glad i.

– Jeg bodde på Lillehammer i mange år før jeg flyttet til Oslo, og tankene om å bygge en hytte i dette området har jeg hatt lenge. Jeg er veldig fornøyd med å bo i Oslo, men det er flott å kunne reise på hytta i et område med mer stabil snømengde gjennom hele vinteren, sier han.

Hytta til Tarjei Bø. Foto: privat

Fjell og daler

Han tror muligens det er vestlendingen i han som føler seg litt ekstra tiltrukket av Skeikampen.

– Hjemmefra er jeg jo vant til høye fjell og dype daler, og slik natur er det ikke så mye av på Østlandet. På Skeikampen finner man imidlertid noe av det samme, og jeg får en veldig flott utsikt fra hytta mi, sier han.

At området også kan by på fine aktivitetsmuligheter, setter han pris på. Her vil han kunne trene skiskyting gjennom vinteren, og i tillegg dyrke andre interesser.

– Når sesongen er over, liker jeg godt å drive med alpint. Da er det fint å ha en heis som kan trekke meg opp bakkene. Om sommeren vet jeg at området byr på gode muligheter for terrengsykling, og bak hytta mi er det en golfbane. Lillehammer er jo også bare en halvtimes tid unna, sier han.

To oppholdsrom

Planleggingsfasen har vært ganske lang, og for Tarjei har det vært viktig å finne frem til løsninger som fungerer både i dag og i fremtiden.

– Det er en romslig hytte, og for meg var det et bevisst valg å bygge så jeg har god plass til både familie og venner. Jeg ønsker at det skal være mulig å være en stor gjeng der, sier han.

Etter tips fra andre har han for øvrig valgt å dele hytta inn i flere soner med to oppholdsrom.

– Da kan eventuelle barn som er på hytta sitte og se på barne-TV, eller være sammen i det ene oppholdsrommet, mens de voksne snakker sammen i det andre, sier han.

Han har også sørget for gode løsninger når det gjelder oppbevaring av klær, sko og sportsutstyr, noe han mener er nødvendig å tenke gjennom når man bygger en hytte med plass til mange.

Skeikampen. Foto: Jon Gunnar Henriksen

Nok soveplasser

– Dette er nok mitt beste tips til andre som vil bygge hytte. Tenk på at det skal være plass til nok folk og det utstyret de har med seg. Det gjelder uansett om du bygger en stor eller liten hytte, sier han.

Blir det kaos av jakker, vinterdresser, sko og slalåmstøvler, er det fort gjort å gå hverandre litt på nervene.

– Jeg er veldig praktisk av meg, og det har nok kommet frem i denne prosessen. Jeg har også vært bevisst på å ha nok soveplasser, og har blant annet utnyttet takhøyden ved å bygge en hems. Da kan enda flere sove over på hytta, sier han.

Påtvunget hyttekos

Selv om snø, friluftsliv og lange skiløyper lokker, er den gode hyttefølelsen noe av det Tarjei ser aller mest frem til.

– Det å tenne lys, fyre i peisen og kjenne at det nesten er litt for varmt å være på hytta gir en god følelse. Nesten litt påtvunget kos, sier han.

Han ser også frem til å komme bort fra hverdagen for noen dager, og slappe helt av med venner og familie.

– Etter flere år med planlegging er det nesten litt rart at det nærmer seg slutten av byggeprosessen, og jeg gleder meg veldig til endelig å kunne flytte inn på egen hytte, sier han.

Fem om påsken med Tarjei Bø

1. Hva gir deg påskestemning? Det som gir meg påskestemning er når jeg sitter på en snøhaug, sola steiker, og det går ned appelsiner og Kvikk Lunsj på høykant.

2. Favoritt påske-inneaktivitet? Det må bli å spille brettspill. I barndommen spilte vi alltid de tradisjonelle brettspillene på hytta, og det håper jeg vi vil gjøre på min hytte også.

3. Favoritt påske-uteaktivitet? Ute liker jeg best skiaktiviteter – både langrenn og alpint. Jeg syns også det er moro å lage hopp og arrangere en egen liten skidag.

4. Favoritt påskemat? Påskeegget er helt klart favoritten! Det skal være fylt med masse smågodt.

5. Favoritt påske-reisemål? Aller helst reiser jeg hjem til Stryn. Det viktigste er likevel å være sammen med hele familien, så i årene som kommer håper jeg vi alle kan møtes på Skeikampen i påsken i stedet.

Av Katrine Andreassen

Neste artikkel