Skip to main content
Hjem » News » Dobbel porsjon Italia
Italia

Dobbel porsjon Italia

Lasse Løkken Matberg tok verden med storm for snaue tre år siden, og har siden etablert en massiv følgerskare på sosiale medier. Foto: Sam Fagan

Lasse Løkken Matberg tok Italienske danseentusiaster med nordiske rytmer. I tur bergtok Italia den høyreiste nordmannen med unik atmosfære og mat i verdensklasse.

Lasse Løkken Matberg tok verden med storm for snaue tre år siden, og har siden etablert en massiv følgerskare på sosiale medier. Senest er han kjent for å vinne den italienske utgaven av «Skal Vi Danse», helt uten danse-egenskaper.

— Det er egentlig veldig begrensende for meg å bevege meg til musikk. Om promillenivået er høyt nok kan jeg driste meg til å heve den ene armen opp i været, dog ikke i takt med det som skjer fra midjen og ned. Så nei, jeg er ingen danser, sier Matberg som sammen med dansepartneren Sara Di Vaira gikk helt til topps i Ballando con le Stelle i juni.

Eksotisk deltaker

Til tross for den uforutsette interessen rundt nordmannen, har Matberg holdt seg ydmyk i sin nye rolle som influencer, og tenker ikke å avslutte karrieren i Sjøforsvaret for ytterligere stunts med det første.

— Jeg jobbet i Sjøforsvaret før jeg ble kjent, og jeg kommer til å fortsette 100 prosent i stillingen fremover også. Det er kanskje det som er litt spesielt oppi alt dette – at jeg ikke har takket av selv om jeg nå har blitt en såkalt influencer. Jeg ser heller på det som en hobbyvirksomhet, sier verdalingen.

I spørsmål om hvordan en høy, Thor-liknende figur, tilsynelatende uten danse-egenskaper, kan bli castet til et danseprogram i kulturelle Italia, svarer Matberg at rettighetsinnehaveren til det italienske programmet også tidligere har invitert skandinavere til å delta.

— Det blir store kontraster når du ser en høy, blond mann blant de andre deltakerne. Pussig nok ble jeg et eksotisk innslag, sier han.

Overlegen mat

Etter å ha bodd i Roma i tre måneder fikk Matberg med seg blant annet kjente severdigheter som Vatikanet, Peterskirken, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna og Colosseum. Men best av alt var atmosfæren og maten.

— Foruten italienske dansegloser, var doppia porzione, dobbel porsjon, de viktigste glosene jeg lærte meg. Jeg bestemte meg tidlig for å prøve noe nytt hver gang jeg var ute og spiste, selv om jeg kan innrømme at det ble mye carbonara. Det italienske kjøkken er virkelig helt magisk, sågar den generelle væremåten deres. Kokkene ser ut som Mario og Luigi med tilhørende stuttjukke mager, dandert med både mel og tomatpuré. Det er atmosfære, det er kauking, det er gestikulering, og det er helt fantastisk.

Av: Andreas Aguilera Myrvold, [email protected]

Next article