Hjem » Made in Norway » Slik kler du deg for kalde vinterdager
Sponset

Janus har strikket ull fra den samme ærverdige fabrikken på Espeland i Bergen siden 1895. Lang tradisjon og kunnskap om høykvalitets merinoull kombinert med dagens behov betyr én viktig ting for deg: Janus vet hvordan man lager kvalitetsplagg som holder deg varm i vinter.

– Noe av det jeg er mest stolt av med å jobbe hos Janus, er at vi selv i 2023 klarer å produsere plaggene våre her i Norge, på lille Espeland. Det vet jeg ikke om noen andre produsenter i vårt segment som gjør. Mer bærekraftig klesproduksjon enn det er det vel nesten ikke mulig å finne, sier Ingelin Furubotten, klesdesigner og produktutvikler ved Janus.

Ingelin Furubotten

Klesdesigner og produktutvikler ved Janus

I en tid hvor mange bedrifter forflytter produksjonen til lavkostnadsland, har Janus stått fast ved sine røtter, investert på hjemlig grunn, og prioritert kvalitet fremfor kvantitet.

Foto: Janus

Deilig og myk merinoull

Ull er et utrolig materiale som både er nedbrytbart og fornybart. Merinoull er den mykeste saueullen som finnes, og den Janus benytter i mange av sine plagg. De har blant annet raggsokker som ikke er laget av merinoull. Om du er blant dem som mener at ull «klør og stikker», har du garantert ikke kjent merinoull mot huden. Men mykheten og kvaliteten er ikke ullens eneste fordeler.

– Merinoull puster godt, er slitesterk, selvrensende og hemmer vond lukt. Derfor holder det ofte å lufte plagget i stedet for å vaske det. Når det er kaldt, holder merinoullen deg varm, og når det er varmt, kjøler den deg ned og transporterer fuktighet vekk fra kroppen, sier Furubotten.

Hun legger til at målet er å skape plagg som lever lenge, er funksjonelle og behagelige. Passformen skal være perfekt og materialene myke mot huden. Du skal ikke merke at du har på deg plagget.

Ullklær siden 1895

Strikket i Norge

Spennende samarbeid

I år har Janus inngått et spennende samarbeid med Marcus Kleveland, en av verdens beste snowboardere. Han har vært med og utviklet sin egen Janus merinoull-kolleksjon. Med Janus store og mangeårige kunnskap og Klevelands erfaring med lange, kalde dager i bakken, har den nye kolleksjonen blitt varmt mottatt. Ikke bare av snowboardmiljøet, men også av hvermansen som vil holde seg varm om vinteren.

Blant annet har dette samarbeidet ført til en ekstra varm heldress i merinoull med glidelås.  Et praktisk, varmt og funksjonelt plagg.

Ny klassisk kolleksjon

Foto: Janus

Janus har i høst lansert en ny kolleksjon kalt Classic. Her finner du ikke bare nye farger, men også nytt og mer moderne snitt på klærne. Så enten du skal levere i barnehagen en iskald mandag morgen, ta en skitur i skiftende vær en søndag formiddag eller leke deg i slalåmbakken hele dagen: Janus gir deg naturlig varme for alle livets turer.

Slik kler du deg til en kald vinterdag ute i skisporet:

Med trelagsprinsippet holder du deg varm og tørr på de kaldeste dagene.

• Lag 1: Ullundertøy – Light: Et tynt og tettsittende lag som holder på varmen og transporterer bort fukt.
• Lag 2: Ull mellomlag – Warm: Litt løsere plagg som isolerer.
• Lag 3: Windbraker/skallbekledning – Extra Warm: Vind- og vanntette plagg.
• Lag 4: Ullfrotté – Extra Warm Plus: På ekstra kalde dager kan du i tillegg bruke jakker og bukser av ullfrotté.

God tur!

Av Marte Frimand

Neste artikkel