Hjem » Made in Norway » Bærekraft i hver dråpe
Sponset

Ledet av søstrene Susanne og Iselin, fortsetter bedriften Lauritz Ålesund å ære sin familiearv gjennom produksjonen av sine unike omega-3 produkter.

– Vår hovedfilosofi er å respektere naturen, og utnytte alt man høster, noe vi har arvet fra vår bestefar Lauritz, sier Susanne H. Gjendemsjø Omenås engasjert fra telefonen i Ålesund.

– Derfor bidrar vi til å utnytte hele fisken, i tråd med vår bestefars lære. Råoljen i våre omega-3 produkter kommer fra lokale MSC-sertifiserte fiskeri. De lokale fiskebåtene fisker torsken i Barentshavet, og innen seks timer etter at torsken er fisket, tar de ut fileten og lager råolje av resten. Det som er igjen går videre til blant annet fiskemel, legger hun til.

Foto: Kristin Stoylen

Stolt familiebedrift

Susanne forteller at navnet Lauritz er en hyllest til deres bestefar, som i 1950 ga fra seg odelsretten til fordel for havets kall. Som en erfaren mann i fiskeindustrien var han dypt engasjert i å utnytte hver del av fisken.

Denne lidenskapen ble videreført av hans sønn, som startet produksjonen av fiskeolje i 1988, og som i dag har bedriften Pharma Marine. I 2021 tok tredje generasjon, Susanne og Iselin, denne arven et skritt videre ved å etablere søsterselskapet Lauritz Ålesund. Her kombinerer de tradisjonell kunnskap med innovasjon gjennom å tilby produkter som blant annet Olivenolje med Omega3.

– Ideen om Lauritz produktet Olivenolje med Omega3, ble egentlig unnfanget i barndommen vår, erindrer Susanne og reflekterer:

– Som mange barn, var ikke tran noe jeg så frem til. Pappa måtte være kreativ for å få i meg disse viktige næringsstoffene. Så det var faktisk hans innsats for å finne en løsning på dette som inspirerte ideen bak Lauritz Olivenolje med Omega3.

Foto: Kristin Stoylen

Sunne og smakfulle omega-3 produkter
– fra vår familie, til din

Oljer i forskjellige smaker

Nå tilbyr de fire forskjellige oljer i hver sin smak: basilikum, sitron, hvitløk og naturell. I tillegg har de porsjonspakker, en ren extra virgin olivenolje, og et eget torskolje-produkt (tran) med sitronsmak i sortimentet.

– Sistnevnte er for de som vil ha tran ‘inn med teskje’, smiler hun og anbefaler folk å bruke produktene som inneholder omega-3 i kalde retter, som salater, guacamole, dip og dressing.

– Man kan også bruke det som topping på varme retter som suppe og pasta, legger hun til, og forteller at oljen med basilikumsmak er hennes personlige favoritt.

Basert på åpenhet og tillit

Imidlertid går familiens arv om bærekraft utover det å utnytte hele fisken i produksjonen av oljen. Lauritz sine produkter har en unik sporingsprosess som gjør det mulig for forbrukeren å vite nøyaktig hvor oljen kommer fra.

– I vår produksjon av Lauritz-produktene legger vi stor vekt på åpenhet. Olivenoljen vi bruker blir produsert av Terra Creta på Kreta, kjent for sin høykvalitets olivenolje, før den blir nøye blandet med torskeoljen i Ålesund. Vi gir våre kunder muligheten til å spore produktet tilbake til den eksakte fiskebåten det kommer fra, sier hun og presiserer at det er viktig for dem at folk kan ha tillit til Lauritz-produktene.

– Som forbrukere er det essensielt å vite hva man får i seg. Å kunne informere kundene våre om opprinnelsen til våre produkter er ikke bare en tjeneste; det er en refleksjon av de verdiene vi har arvet fra Lauritz, som vi stolt bærer videre, utdyper hun.

KAMPANJE

Lauritz tilbyr nå en spennende kampanje for nye abonnenter. Med bruk av rabattkoden ‘GODHELSE’, får du 50% rabatt på de tre første leveransene ved tegning av abonnement på et av deres produkter. En av de store fordelene med Lauritz’ abonnement er at det er helt uten bindingstid. Dette gir deg full frihet til å endre eller avslutte abonnementet ditt når som helst, og passer perfekt for de som ønsker fleksibilitet og tilpasning til egne behov.

Les mer og bestill på lauritz-aalesund.no

Av Kristian Mendoza

Neste artikkel