Skip to main content
Hjem » Loyalty and Rewards » – Mange vet ikke at leasing lønner seg
Sponset

LeasePlan ønsker å gjøre det enklere og mer forutsigbart å få seg drømmebilen. – Det har vel aldri vært vanskeligere å velge bil enn akkurat nå, sier Marius Paus, markedsdirektør i LeasePlan.

Tidligere var bilvalget enklere og mer forutsigbart, fortsetter han å forklare. Dette kommer i motsetning til nå, hvor anskaffelse av bil gjerne blir påvirket av en mengde faktorer.

– Før i tiden, hvis du eide en Golf, visste du at du gjerne kjøpte en nyere Golf neste gang. Nå er det en del flere parametere som bestemmer.

Her kommer blant annet nye avgifter og føringer fra myndighetene, som gjerne gjør at bilkjøpere må revurdere valg av kjøretøy – både med tanke på drivstoff, størrelse, og annen funksjonalitet. I tillegg er det nå også en jungel av tilgjengelige bilmerker og modeller, som gjør det utfordrende og ressurskrevende for bilkjøpere å gjøre riktig valg, fortsetter Paus.

– De som skal anskaffe bil har mange spørsmål, og de må navigere i et støyende landskap. Det er her LeasePlan kommer inn for å gjøre prosessen enklere.

Hvordan fungerer leasing? LeasePlans eksperter hjelper deg med å finne din drømmebil blant alle modellene som selges i Norge.

Marius Paus

Markedsdirektør i LeasePlan

Alt på samme sted

Ved leasing av bil kommer naturligvis valg av biltype, merke og modell i førstelinje, og ved hjelp av LeasePlans ekspertise, kan kunden få hjelp til å velge riktig bil til sitt eget, personlige behov.

LeasePlan er en flermerkeleverandør, som betyr at de tilbyr et bredt spekter av merker og modeller. På denne måten kan man velge i – og få eksperthjelp om – et mangfold av biler på ett og samme sted. Det er så opp til kunden å evaluere eget behov for plass, rekkevidde og utstyrsnivå.

– Deretter kan vi i LeasePlan bistå kundene med videre tenking, og sette ulike biler opp mot hverandre og sammenligne kostnadsmessig.

– Vi forsøker å følge rytme og utvikling i markedet, og er alltid oppdatert på hvilke modeller som er aktuelle. På denne måten kan vi bistå med det individuelle valget.

Foto: Frida Ström

Forutsigbarhet med pakkeløsninger

Når valget om drømmebilen først er tatt, har man så mulighet til å velge mellom flere pakker som inkluderer varierende dekning av løpende kostnader. Dette gjelder eksempelvis service, forsikring, dekk og dekkhotell, samt drivstoff eller strømavtaler.

– Dette er for å gjøre bileierforholdet så forutsigbart som mulig, uten ekstrabeløp eller uforutsette kostnader. Dette ser vi at kundene våre setter stor pris på.

I et løpende servicetilbud er det også flere varianter med varierende dekning, også avhengig av om kunden er privat eller en bedrift.

– For privatpersoner er servicen gjerne knyttet til én bil, men i bedrifter kan det bli et flåteperspektiv på hele bilparken til selskapet. På denne måten blir det enklere å følge opp og ha kontroll på kostnadene til flåten. I tillegg får bedriftene her alle driftskostnader samlet i en faktura på månedlig basis; leasing, service og forsikring. Dette skaper oversikt og sporbarhet, som ofte har stor verdi for bedriftskundene våre.

Lease eller kjøpe? Hva passer deg best?

Lønnsomt alternativ

Leasing er som kjent ett alternativ for anskaffelse av bil – et annet er å eie kjøretøyet på tradisjonelt vis. Hvis man ser på totalen av fordeler og ulemper, vil valget lett falle på leasing, mener Paus.  

– Kostnader knyttet til bilholdet er satt opp av to hovedområder. Den ene, og første, er anskaffelse av bilen, hvor man kan velge å kjøpe eller lease. Ved leasing betaler man i praksis kun for avskriving av verdien.

Da bilmarkedet er veldig skiftende er det vanskelig å ta stilling til hva som er populært i fremtiden, og hvorvidt det er enkelt å selge bilen videre, forteller Paus.

Den evalueringen tar leasing-bedriften.

Å selge en brukt bil kan nemlig ofte være et langtekkelig og usikkert prosjekt, som i verste fall kan ende opp med store ekstrakostnader.

– Ved leasing har man en enkel og kontinuerlig rytme, hvor man tar stilling til bil hvert tredje eller fjerde år, og har faste månedlige kostnader – det blir en sømløs prosess som bare ruller på.

Paus tror også mange synes det virker forlokkende å kjøpe en fire år gammel bil, etter at verdien har sunket.

– Men, verdifallet fortsetter også på en bil man kjøper brukt, om man ser på det som et alternativ. I tillegg kommer kostnader til slitasje av bilen – som ofte er mer enn man tror. Dette skaper en usikkerhet i tillegg.

Ønsker man et enkelt og problemfritt bilhold, er leasing et soleklart alternativ, påpeker Paus avslutningsvis.

– Når man i tillegg ser at det lønner seg, er det vel ingenting å lure på.

Tekst: Morten Risberg, [email protected]

Next article