Skip to main content
Hjem » Loyalty and Rewards » Bilvask: – Noe av det beste du kan gjøre for å forlenge bilens levetid
Sponset

Regelmessig vask av bilen har mange fordeler – blant annet bevaring av lakken, samt å forebygge rust. På Shellstasjoner landet rundt finner du akkurat det bilvaskprogrammet som passer deg og din bil.  

– Bilen er ofte det nest dyreste man eier – utenom eiendom, sier Thomas Danielsen – kategorisjef for bilvask i Shell.  

Det å vaske bilen regelmessig er helt essensielt for å ta vare på lakken og komponenter på bilen som er utsatt for rust, fortsetter han å forklare.  

– Det er noe av det beste du kan gjøre for å forlenge bilens levetid, og opprettholde verdien på den.  

Thomas Danielsen

Kategorisjef for bilvask i Shell

Fjerner skadelige elementer 

Årets sesonger bringer med seg forskjellige miljøforandringer, og bilvask er med på å fjerne skadelig påvirkning fra ytre faktorer.  

– Vinterstid er høysesong for bilvask. Dette er først og fremst fordi bilen blir mer møkkete, men det er også et stort behov for å fjerne saltet som fester seg både på understell, og på lakken. Saltet er fiende nummer én for biler, og det er viktig å vaske bort dette regelmessig.  

Varmere tider fører med seg andre behov for å holde bilen ren, opplyser han videre. Vår, sommer og høst er tid for pollen, insekter og fuglemøkk.  

– Både insekter og fuglemøkk inneholder stoffer som korroderer lakken, og da er det viktig å få bort dette så fort som mulig.  

Valg av bilvask avhenger derfor ofte av årstid – men òg hvor ofte du vasker bilen, sier Danielsen. Hos Shell tilbyr de flere forskjellige vaskeprogram, som også kan tilpasses det nøyaktige behovet til deg og bilen din. De er også utformet for å passe norske kjøreforhold.  

De fire bilvasketjenestene Danielsen trekker frem er: Norgesvask XL, Norgesvask+, Norgesvask, og Norgesvask Børsteløs.  

– På vinteren er det riktigere å rette fokuset på mer omfattende vasker, med inngående forvask, asfaltfjerner og underspyling – eksempelvis Norgesvask XL. Dette gjelder også hvis man har en veldig møkkete bil, som ikke har vært vasket på lenge.  

Både vaskeprogrammer og rengjøringsmidler er nøye tilpasset årstiden. Les mer her!

Ren-bil-garanti

Med Norgesvask XL får man også ren-bil-garanti, og Shell tilbyr en gratis ekstravask hvis bilen mot formodning ikke blir ren.  

– Dette er fordi vi ønsker å stå opp for kvaliteten på produktet vi leverer, så kunden kommer tilbake ved behov. 

På sommeren kan det derimot være nok med en av de mindre omfattende vaskene, mener Danielsen. Spesielt hvis man er flink til å kjøre innom bilvasken regelmessig.  

– Da kan det være helt topp med en enklere, eller børsteløs vask.  

Utvikling og bærekraft 

– I Shell-kjeden er vi opptatt av å satse på miljøvennlige løsninger der vi kan, og er hele tiden opptatt av at bærekraftige valg ikke skal gå utover hverken kvaliteten eller lommeboka til kunden, forteller Danielsen.

For å sikre en god kvalitet på bilvaskene, bruker Shell mye tid og ressurser på utvikling av vaskeprogrammene, hvor de samarbeider med maskinleverandørene, og tilpasser og videreutvikler kjemien i vaskemidlene.  

– Vi bruker kun svanemerkede vaskemidler, for å gjøre bilvasken så miljøvennlig som mulig, fortsetter kategorisjefen.

– Shell-stasjonene støtter også initiativet for bærekraftig bilvask som har mottoet «Vask bilen med ren samvittighet – si nei til useriøse aktører». Dette initiativet er til for å få bukt med aktører som ikke tilfredsstiller hverken arbeidsforhold for ansatte, eller opprettholder satte krav for miljø i bransjen, avslutter Thomas Danielsen. 

Fjerning av skadelig smuss er med på å beskytte bremser og understell, samt beskytte lakken. Les mer her!

Tekst: Morten Risberg, [email protected]

Next article