Skip to main content
Hjem » Livet som senior » Wenche Myhre jobber seg i god form
Historie

Wenche Myhre jobber seg i god form

Wenche Myhre
Wenche Myhre

Wenche Myhre har siden 1960-tallet etablert et allsidig repertoar innen sang, komikk, programlederjobber og musikaler i Skandinavia og Tyskland. I en alder av 69 år, og med en lang karriere i underholdningsbransjen, holder hun fortsatt et høyt tempo.

– Jeg har aldri jobbet så mye som jeg gjør nå. Jeg har hatt flere store turnéer i tillegg til en juleturné som har gått over et par år. Nå holder jeg på med et nytt prosjekt, «En aften med Wenche og Anders», som er blitt veldig godt mottatt. Jeg har ikke jobbet så mye i Tyskland de siste årene siden jeg har vært på turné i Norge. Det har vært deilig å kunne sove hjemme i egen seng, sier Wenche Myhre.

Mer kreativ enn tidligere

Kreativitet er en forutsetning for å kunne underholde publikum år etter år. Med en lang karriere bak seg har hun aldri følt seg mer kreativ.

– Kreativitet er noe som utvikles gjennom nysgjerrighet og kjærlighet til yrket. Jeg har aldri følt meg så kreativ som i dag. Jeg skaper ofte forestillingene mine selv eller sammen med Runar Borge. Ettersom årene går er jeg blitt mer interessert i alt som skjer på scenen, som lys, scenografi, repertoar og arrangement. Dette er et herlig og mangfoldig yrke som rommer veldig mye. Da blir man både kreativ og nysgjerrig, sier hun.

En bransje i utvikling

Underholdningsbransjen har gjennomgått store endringer siden karrieren til Wenche Myhre startet på 60-tallet. Til tross for tekniske nyvinninger er det fortsatt det kunstneriske som er viktig for henne.

– Alt handler fortsatt om å underholde et publikum, det har ikke endret seg mye gjennom årene. Når jeg tenker på alle kunstnerne jeg har fått lov til å jobbe med gjennom livet er dette mennesker som har en lidenskap for hva de gjør. Det viktigste er å beholde lekenheten og lidenskapen for yrket, sier hun.

– Når vi gjorde store show før brukte vi masse tid på øving og forberedelser. I dag er det sjeldent rom for så grundige og lange prøver, det er så godt som borte. Teknikken har gitt mange nye muligheter og enklere løsninger. Selv om man har bedre teknisk utstyr handler det fortsatt om eget talent og beinhard trening, sier hun.

Holder seg i toppform

Hun mener et sunt kosthold og regelmessig trening er en forutsetning for å kunne prestere.

– Jeg er i farta hele tiden. Når man jobber og står på scenene er dette god trening i seg selv. Jeg er i bevegelse hele tiden. I tillegg bor jeg ute i naturen og har fine muligheter til å gå turer i skogen. Jeg har alltid vært bevisst på kostholdet og viktigheten av å spise sunt. Dette er hele grunnen til at jeg kan prestere som jeg gjør. Jeg tenker nesten som en idrettsutøver og spiser alltid et sunt måltid to timer før jeg skal opptre, sier hun.

Jeg får ofte spørsmål om når jeg skal pensjonere meg – jeg liker bedre uttrykket pasjonere.

Planlegger sommeren

Hun er allerede i gang med å planlegge resten av året med flere ulike show.

– Jeg har en rekke morsomme oppgaver foran meg. I sommer skal jeg på sommerfestivaler som jeg ikke har gjort på mange år. I tillegg fortsetter vi med showet «En Aften med Wenche og Anders». Jeg har jobbet med så mange store prosjekter som gir meg muligheten til å variere mellom ting jeg synes er morsomt å gjøre, sier hun.

At hun har passert pensjonsalderen affiserer henne ikke.

– Jeg får ofte spørsmål om når jeg skal pensjonere meg – jeg liker bedre uttrykket pasjonere. Det er publikum som bestemmer og selvfølgelig om jeg får lov til å beholde helsen, sier hun.

– Jobben kan være krevende og innebærer at jeg av og til må stoppe litt opp for å finne på nye ting eller bare hente energi. I tillegg elsker jeg naturen og har småsysler i forbindelse med huset, hagen og omgivelsene rundt meg. Nå ser jeg frem til sommerferien og det å kunne kose meg med barnebarna og familie, sier hun.

Next article