Skip to main content
Hjem » Livet som senior » Vil donere alt hun eier til dyrene
Arv og testamente

Vil donere alt hun eier til dyrene

Tiina Jor med hundene Kaisa og Whiskey
Tiina Jor med hundene Kaisa og Whiskey
Foto: Therese Norman Andersen

Mange velger å testamentere verdier til sin hjertesak etter sin bortgang. Det føles meningsfylt at ens engasjement lever videre selv om en selv ikke er på jorden lenger.

– Jeg synes det er en fin tanke at mitt engasjement kan leve videre når jeg er borte. Derfor vil jeg gjerne testamentere det jeg har til noen som kan jobbe videre for dyrene når jeg ikke er her mer, sier Tiina Jor. Hun driver hundeskolen «Bra hundetrening», og er lidenskapelig opptatt av dyr, spesielt hunder.

– Det føles meningsfylt å få gi en gave til de som alltid har vært her for meg, men som jeg aldri kommer til å føle at jeg får gjort nok for. Ved å donere til noen jeg har tillit til, vet jeg at min hjertesak blir ivaretatt, sier hun.

Foto: Therese Norman Andersen

Ble mobbet som barn

Tiina bor i Eidskog, langt inne i skauen. Her har hun trukket seg tilbake sammen med hundene sine. De eneste skapningene som virkelig stilte opp for henne da hun slet som mest.

– Dyr har spilt en viktig rolle i livet mitt siden barndommen. Da jeg ble mobbet på barneskolen var det dyrene som var mine beste støttespillere. De sviktet aldri og godtok meg akkurat som jeg var. Ingen har lært meg så mye om vennskap, kjærlighet og toleranse som hundene mine, sier Tiina, som ikke kan få fullrost dyr nok.

– Dyr er ærlige, de elsker ubetinget og de vet hvordan man skal sette pris på livet hver eneste dag. Vi har mye å lære av dem. Samtidig er de helt avhengige av at vi tar vare på dem, og ser og respekterer dem som individer med følelser og egne behov. De trenger at vi er den stemmen de mangler, sier den engasjerte hundetreneren.

Støtte og hjelp

Tiina har valgt Dyrevernalliansen som sin hjerte-organisasjon. Hun støtter dem så ofte hun kan.

– Jeg vet at de jobber seriøst og målrettet, og oppnår resultater som gir dyr bedre velferd, sier hun.

For Tiina er det viktig å bidra på alle vis til at dyr blir sett og ivaretatt, uansett om det er familiehunden eller melkekyr.

– Fordi de fortjener det. Jeg er ikke alene om å takke en hund, en hest, en katt eller et annet dyr for at jeg er her i dag, og ikke gikk under når livet gikk veldig imot. Vi er mange som har fått støtte og hjelp fra dyr. Støtte mennesker ikke klarte å gi oss, eller vi ikke klarte å be om. Jeg skulle ønske flere fikk oppleve den gaven som vennskap med et dyr kan være, sier hun.

Foto: Therese Norman Andersen

Ikke la flammen slukne

Tiina håper flere vurderer å testamentere verdiene sine til saker man brenner for.

– Om man brenner for noe, trenger ikke den flammen slukne når man selv ikke er her lenger. For meg føles det naturlig å testamentere til noen som brenner for det samme som meg. Jeg håper andre vil vurdere å gjøre det samme for sine hjertesaker, sier hun.

Av Marte Frimand

Next article