Skip to main content
Hjem » Livet som senior » Solfrid testamenterer til gode formål
Eldres helse

Solfrid testamenterer til gode formål

Foto: Fame

– Jeg vil føle på viktighet av å ha gjort noe bra for noen som trenger det, sier Solfrid Bøe. Hun har skrevet testament hvor hun etterlater arven til familie og til sine hjertesaker.

Solfrid (52) er en livsglad dame som har å tro på det gode i verden.

– Det er bevist at det gir en slags lykkefølelse å hjelpe andre. Jeg gir jevnlig pengegaver til hjelpeorganisasjoner, og jeg er medlem i Noah, Redningsselskapet og Amnesty. Det er viktig for meg å være med på noe større enn bare meg selv. Man kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe litt, mener Solfrid. For 15 år siden bestemte hun seg for å skrive testament som tilgodeser de ideelle organisasjonene som hun er mest glad i.

Vil bestemme hvor arven går

– Hvorfor har du skrevet testament?

– Vi som er barnløse kan velge helt selv hva pengene skal gå til. Derfor har jeg nå skrevet testamente hvor jeg setter av noe til nær familie, samt en del til Redningsselskapet. Den største delen av arven går til Noah som kjemper for dyrevern, da dette er min aller største hjertesak.

Snakk med familien!

Solfrid oppfordrer alle til å ta en prat med familien om arv, slik at de som skal arve slipper å krangle om penger. Det setter familien hennes stor pris på.

– Det er modig og forutseende av Solfrid å fronte dette så åpent. Arv er ett viktig og sårbart tema, sier søster Ingunn Bøe Wethal. Hun får støtte av niesen Anna.

– Jeg synes arv en klok ting å tenke igjennom og være åpen om tidlig. Selv har jeg snakket om arv med min mor og mormor. Ved å snakke om dette opplever man en form for trygghet fra de voksne. Selvfølgelig skal tante Solfrid få bestemme hvordan hun vil fordele arven sin. Det overrasker ingen i vår familie at hun ønsker å gi en stor del av arven sin til en dyrevernsorganisasjon som er hennes hjertesak, sier Solfrids niese, Anna Knutsen.

Vi som er barnløse kan velge helt selv hva pengene skal gå til.

Gi til seriøse aktører

 Generalsekretær Siri Nodland i Norges Innsamlingsråd applauderer Solfrids giverglede.

– Vi håper at flere gjør som Solfrid og gir gaver til seriøse organisasjoner som sørger for at pengene går dit de skal.  

Av: Ingunn Larsen, Frøken Larsen Kommunikasjon

Next article