Skip to main content
Hjem » Livet som senior » – Reisingen holder oss unge til sinns
reise

– Reisingen holder oss unge til sinns

PÅ EVENTYR I AFRIKA: Bente Vold Klausen og Per Arne Moe på kanten av Riftdalen i Tanzania. Foto: Privat

Bente Vold Klausen (64) og mannen Per Arne Moe (65) har allerede besøkt store deler av verden, og de planlegger å reise så lenge helsen tillater det.

– Jo eldre vi blir, jo mer glede har vi av reisen. Vi har mer erfaring og er flinkere til å forberede oss enn da vi var unge. Da får vi også mer igjen, sier Vold Klausen. Sammen med mannen reiser hun til alle kanter av verden og deler reisetips med leserne av bloggen Travel with all senses.

– Nye inntrykk, ny kunnskap og ikke minst spenning trenger vi fortsatt. Det er med på å holde oss unge til sinns, sier hun.

Tre uker i Namibia

Eventyrlysten er noe av det Bente og mannen har felles. De liker å være i selve reisen, og syns det å reise mellom to steder er minst like spennende som å ankomme målet.

– Mange av våre turer er derfor rundreiser der vi ikke er så veldig lenge på ett sted. Vi liker å sitte på buss eller tog og oppleve livet rundt oss og naturen vi reiser gjennom, sier hun.

De elsker også å kjøre bil, og hun forteller at et høydepunkt var en tre ukers biltur gjennom Namibia.

– Nysgjerrigheten på andre kulturer er en viktig grunn til at vi reiser, og vi tiltrekkes også av naturen og dyrelivet. Vi reiser i et bedagelig tempo og nyter livet der vi er, sier hun.

Spennende kontinent

Hun forteller at Afrika er deres absolutte favorittreisemål.

– Kontinentet er allsidig, har mye spennende å by på og det bor flotte mennesker der. Fra Marokko i nord med ørkenfjell, oaser og fargerikt folkeliv til Ugandas frodige regnskog og savanner med spennende dyreliv. Du har musikklivet i Senegal, storbylivet i Nairobi og i Cape Town kan du nesten tro du er i en europeisk storby, sier hun, og legger til at de denne høsten planlegger en ny tur til Afrika. Denne gangen skal de bli borte i seks uker og planlegger å få med seg flere steder de aldri har vært før, og som de mener man bør besøke før man dør. Dette er reisemål de lenge har drømt om å besøke.

Afrika er favorittreisemålet. Foto: Privat

Ingen strandløver

På den kommende reisen blir det tid til både storbyliv og safari.

– Vi har leid en leilighet i Cape Town der vi håper vi kommer i kontakt med folk i nabolaget, slik at vi kan lære mer om hvordan vanlige folk bor i byen. I Okavango blir det safari hver dag, og i Omodalen er det først og fremst folk vi vil treffe. Der bor det flere ulike etniske stammer innenfor et lite område enn noe annet sted, sier hun.

Til slutt blir det en uke i Addis Abeba, der de vil bruke tid på markeder og rundt byen.

– Vi elsker også museer, spesielt kunstmuseer, og prøver alltid å finne ut hvordan den moderne kunsten er der vi er, og hva slags kunsthåndverk de har. Strandliv er derimot ikke noe for oss, men vi samler gjerne skjell og steiner på stranden, sier hun.

Flott i Finnmark

Som regel planlegger de reiser til steder de ikke har vært før. Marokko er et av få steder de gjerne vender tilbake til, og de kunne også tenke seg en tur tilbake til Uganda.

– Det er det vakreste landet vi noen gang har vært i. Nå er vi så gamle at vi har tid til å være borte mer enn de vanlige tre ukene, og det er fantastisk. Med bedre tid kommer vi garantert til å reise tilbake til flere steder selv om det fortsatt er spennende å planlegge nye reisemål. Planleggingen og forberedelsene er en viktig del av reisen, og jeg kan sitte med det i dagevis og nikose meg, sier hun.

Sol og varme er for øvrig ikke noe must når de to skal ut på tur, for på listen over storfavorittene finner man også Færøyene og Finnmark.

– Vi var i Finnmark i sommer og det var utrolig flott å oppdage hvor eksotisk og flott vårt eget land kan være, sier hun.

Next article