Skip to main content
Hjem » Livet som senior » Opplevelsesrike bussturer
reise

Opplevelsesrike bussturer

Kjetils bussreiser
Kjetils bussreiser
VINSMAKING, SYKLING ELLER SJOKOLADE: Kjetils bussreiser arrangerer mer enn 90 organiserte turer i året, og temareisene og destinasjonene man kan velge mellom er mange. Foto: Kjetils bussreiser

Når du velger buss i stedet for fly senkes tempoet allerede ved avreise, og hele turen blir en del av ferieopplevelsen.

Se for deg at du bare trenger å møte opp, og så er resten av ferien ordnet. Det eneste du skal gjøre er å lene deg tilbake i et bussetet og slappe av.

– Setter du deg på et fly til Lofoten så ser du ikke noe før du kommer frem, mens med buss blir reisen en del av opplevelsen, sier Anja Kleven. Hun er reiseleder i Kjetils bussreiser, og har vært med på mange bussturer rundt omkring i Europa. Kleven opplever at bussreiser stadig øker i popularitet, og at mange nå ser verdien av denne måten å feriere på.

– Økonomien og helsa er bedre i dag enn for noen tiår siden, folk ønsker å oppleve mer og mange er jo fortsatt spreke når de blir eldre. Noen reiser alene, andre i par eller i grupper, men felles er at de alle setter pris på det sosiale aspektet ved turen. Vi arrangerer felles måltider og aktiviteter som gjør at de som reiser sammen blir godt kjent underveis.

Trygg reisemåte

Reiser du på en organisert bussreise så er all overnatting og transport ordnet av reiseselskapet før avreise, og flere av turene innebærer også lokalguiding når du kommer frem til destinasjonen.

– Det er en veldig behagelig og enkel måte å reise på. Mange synes det er deilig å slippe å organisere ferien selv, og heller bare få beskjed om hvor og når de skal møte opp, sier reiselederen.

Hun forteller at bussene de kjører med er komfortable, dagsetappene er korte og det legges inn mange pauser underveis.

– Og så gir det jo en ekstra trygghet å vite at det er reiseledere med på alle turer.  De kan bistå hvis man for eksempel trenger helsehjelp, sier Kleven, og legger til at de på samtlige bussturer serverer kaffe og fersk kringle på første kaffepause.

– Det har på en måte blitt vårt varemerke. Det er moren til bedriftens gründer som baker, og det har hun gjort helt siden oppstarten.

Lofoten, Nordkapp og Kroatia

Kjetils bussreiser arrangerer mer en 90 organiserte turer i året, og temareisene og destinasjonene man kan velge mellom er mange. Turene kan velges på bakgrunn av egne interesser, enten det er vinsmaking, sykling eller sjokolade, og noen av destinasjonene er mer populære enn andre.

– Vi har allerede en fullbooket tur til Lofoten og Nordkapp neste år. Og så er skjærgårdscruisene våre i Kroatia veldig populære. Da kjører vi buss ned til Split, og derfra seiler vi fra øy til øy med båt, og overnatter i lugarer ombord på båten. Du kan også velge å fly direkte til Kroatia, men 90 prosent velger buss. Etter bussturen gjennom Europa blir vi en veldig sammensveiset gjeng som kjenner hverandre godt, og det er utrolig hyggelig, forteller Anja Kleven.

Og mange av gjestene bestiller neste års tur allerede i bussen på vei hjem.

– Enkelte har stiftet nye bekjentskaper og avtaler en ny tur sammen, andre får venner som de også møter hjemme i Norge, sier Kleven, som selv også foretrekker å reise med buss når hun ferierer.

– Det aldri noe stress og mas når du reiser med buss, bare kos og hygge. Gjestene er i feriemodus og vi ser og lærer utrolig mye når vi er ute og reiser.

Next article