Hjem » Livet som senior » Lett på tå etter kikkhullsbehandling mot Hallux Valgus
Sponset

Skjev stortå, eller Hallux Valgus som det heter, er en plagsom lidelse for mange. Men en revolusjonerende kikkhullsbehandling gjør at pasientene er på bena igjen med vanlige sko bare fire uker etter operasjonen uten hverken gips eller krykker.

– Hallux Valgus-behandling med kikkhullskirurgi gir mindre risiko for sårkomplikasjoner og infeksjoner sammenlignet med den tradisjonelle opreasjonen. Ved denne metoden brukes kun tre-fire hull på 2 mm og dermed er faren mindre. Dersom du har kontorjobb, er du tilbake cirka en til to uker etter operasjonen.

Dette sier den dedikerte klinikkleder og spesialist i ortopedisk kirurgi, Dr. Ari Bertz ved Vestland Klinikken. Han er den første kirurg i Norge som tilbyr den moderne og avanserte kikkehullsteknikken for behandling av Hallux Valgus.

Dr. Ari Bertz

Spesialist i ortopedisk kirurgi, ved Vestland Klinikken

Ari Bertz startet i 2019 Fot og Ankel Spesialisten. Nå heter den Vestland Klinikken, og er Vestlandets nyeste og mest moderne private sykehus. Med pasienter fra hele landet og fra resten av Skandinavia, kan de tilby behandling av blant annet ortopedisk kirurgi, åreknutebehandling, overvektsbehandling med mageballonger, endetarmskirurgi i tillegg til Gastroskopi og koloskopi med og uten narkose.

Når det gjelder fotkirurgi: Behandling av idrettsskader i legg, ankel og fot, avansert behandling av bruskskader, kikkhullbehandling av ankel og fot.

Rask og ekskulsiv utredning og behandling hos spesialister med lang erfaring og spisskompetanse sørger for at pasientene får sikker diagnose og skreddersydd behandling.

Foto: Vestland klinikken

Smertefull tilstand

Hallux Valgus er en arvelig tilstand, og det er estimert at opptil femti prosent av den voksne befolkningen er plaget med skjev stortå, i større eller mindre grad. I begynnelsen vil du kunne se at leddet mellom stortåen og foten buler litt ut, men over tid vil bulen utvikle seg til en rød og hoven kul. Dersom det blir gnisninger og økt trykk på kulen, kan det til slutt oppstå liktorn eller hard hud. Tilstanden kan være veldig smertefull og gi redusert livskvalitet.

– Plagene kan reduseres med hjelpemidler som såler, sko, skinner eller lignende dersom du er i en tidlig fase, men dersom du ikke oppnår ønsket effekt kan kirurgi være nødvendig, forteller Bertz.

Legespesialistene på Vestland Klinikken

For deg som ønsker en eksklusiv behandling med personlig touch

Pasienter fra hele Skandinavia

Den innovative kikkhullsmetoden som Bertz utfører har endret mange av de kjente prinsippene i tradisjonell åpen kirurgi. Teknikken er vitenskapelig dokumentert og har mange fordeler fremfor den tradisjonelle teknikken. Dr. Bertz har operert over 500 inngrep i foten ved bruk av denne teknikken. Han bruker mye tid på å videreutvikle den ved å implementere sine egne modifiserte finjusteringer, som har ført til enda bedre resultater. 90 prosent av pasientene som gjennomgikk denne behandlingen var fornøyde med sine kosmetiske resultater, sammenlignet med 65 prosent av pasientene som gjennomgikk åpen kirurgi.

– Vi er stolte over alle gode tilbakemeldinger vi får, sier Bertz.

Dr. Bertz deler sin omfattende kunnskap gjennom foredrag for andre ortopeder på internasjonale kurs, og arbeider også med å skrive en lærebok som vil gjøre denne avanserte teknikken tilgjengelig for et bredere publikum av medisinske fagfolk.

Komplikasjoner etter Hallux Valgus-kirurgi

Vanlige komplikasjoner kan være: Infeksjon, sårproblem, manglende eller forsinket tilheling, blodpropp, stivhet, tilbakefall av problemstilling, nerveskade, kronisk Regional Smertesyndrom.

Sannsynligheten for å få slike komplikasjoner er lav spesielt med kikkhullsteknikk.

Les mer om behandlingen på vestlandklinikken.no

Link til vitenskapelig dokumentasjon: bunionpain.com/references#item-1

Av Cathrine Naglestad

Neste artikkel