Skip to main content
Hjem » Livet som senior » Guide: Morsomme og enkle hverdagsaktiviteter
De gylne årene

Guide: Morsomme og enkle hverdagsaktiviteter

Ingen hjemmeværende barn, ingen arbeidsplass som holder styr på feriedagene dine, ingen forpliktelser – slik  ser livet ut for mange pensjonister. Det betyr også at det er mye tid til overs som skal fylle hverdagene dine. Mulighetene er mange, og det kan være litt vanskelig å finne ut hvor man skal begynne. Vi har derfor laget en guide som kan gi deg gode ideer til hvordan du kan fylle pensjonisttilværelsen med meningsfylt innhold.

1. Ta et kveldskurs

Kanskje du kunne tenke deg å friske opp språkferdighetene dine? Har du muligens bestandig hatt et ønske om å lære deg å lage autentisk indisk mat? Kanskje er det det kunstneriske som interesserer deg, og du har lenge tenkt på å ta tegnekurs eller hatt lyst til å lære å tegne kroki? Har du alltid drømt om å lære deg å danse slik stjernene gjør i «Skal vi danse»? På kveldskurs rundt om i landet finner du et mangfold av diverse kurs som passer dine interesser best. 

2. Spill

Elsker du å spille kort og brettspill, eller helt andre typer spill? Det finnes mange å velge mellom, blant annet whist, bridge,
backgammon, sjakk, boule eller biljard. Du kan høre med omgangskretsen din, eventuelt lokale foreninger om å bli medlem i en klubb.

3. Sykkel- eller gåtur 

Frisk luft er sunt og godt. Lag en avtale med deg selv om at du skal komme deg ut på en tur hver dag. Du kan gå alene, eller organisere en sykkelklubb blant bekjente og oppleve ulike steder med en god matpakke og rykende fersk kaffe i termosen.

4. Treningssenter og svømming

Uansett alder er det viktig å holde seg aktiv. Særlig seniorer kan unngå skavanker ved å trene styrke- og kondisjonstrening. Planlegg én eller to faste dager i uken der du trener på treningssenteret eller tar deg en tur i svømmehallen. På denne måten får du struktur i treningen, og det er større sannsynlighet for at du kommer deg ut døra.

5. Kor

Musikk og sang gir smil, latter og glede. Du trenger ikke å ha den beste sangstemmen. Samvær og gleden over musikken er ofte det viktigste. 

6. Kultur og foredrag

Besøk et museum, gå på teater, på kino eller besøk operaen. Her er mulighetene uendelige. En god idé kan være å holde et øye med nye utstillinger, forestillinger og konserter. Ofte kan du få gode seniorrabatter, så det er det bare å utnytte!  Det holdes stadig
foredrag om forskjellige temaer rundt om i landet. Dette er en fin måte å møte likesinnede som på samme måte som deg har stor
interesse innen et gitt tema.

7. Bli frivillig

Å bli frivillig i en organisasjon er en flott måte å bli en del av det felleskapet som man kan miste når man har gått av med pensjon. Det finnes mange ulike organisasjoner som søker frivillige hender, der du virkelig kan gjøre en stor forskjell for andre mennesker. Du kan for eksempel bli besøksvenn eller være leksehjelp på en skole.

Next article