Skip to main content
Hjem » Livet som senior » Dette bør du tenke på når du skal kjøpe hvilestol
Sponset

NNår vi blir eldre, endrer kroppen seg og vi får nye behov. Vanlige møbler på hjemmemarkedet er kanskje ikke like komfortable å sitte i lenger. Ved å velge møbler som er tilpasset en voksen kropp vil du få en bedre sitte- og hvileopplevelse.

Når du investere i en god hvilestol, er det lurt å tenke gjennom et par ting først, sier Bjørn Hjelmseth, salgssjef i Helland Møbler.

– Våre hvilestoler har egenskaper som vi har utviklet gjennom mange års erfaring. Felles for alle stolene er høyere sittehøyde, stødig armstøtte og en komfortabel og fast setepute. Man siger ikke bak i møbelet som man gjør i en tradisjonell hvilestol, sier han videre.

Tredje generasjon møbelsnekkere Helland Møbler ble etablert i 1947 av Helland-familien i Stordal, ei lita bygd på Sunnmøre. I dag er det tredje generasjon som eier og driver møbelfabrikken. Helland har i mange år levert møbler til stat, kommune og Helse-Norge. De har stått for møblering av mange sykehus, aldersboliger og andre omsorgsenheter.

– De siste årene har vi også tilbudt møbler til hjemmemarkedet gjennom Helland Home. Flere og flere bor hjem­me lenger og har behov for møbler med funksjoner som gjør hverdagen enklere, sier Hjelmseth.

Bjørn Hjelmseth

Salgssjef, Helland Møbler

Kvalitet og design

Hjelmseth forteller at møblene deres er mindre og lettere enn tradisjonelle stoler og sofagrupper. Møblene skal være enkle å bytte på, og ta mindre plass.

– Vi setter funksjonalitet høyt og jobber samtidig for at møblene skal være bærekraftige. Vi vet at møbler med en klassisk design og god kvalitet varer i generasjoner. Vi er stolte av å ha tradisjonsrike samarbeid med dyktige produktutviklere. Helge Taraldsen (72 år) har designet mange av våre bestselgere gjennom tidene og er også designeren bak hvilestolen Crew. Han har dypt-gående kunnskap og lang erfaringen med å utvikle stoler med god sittekomfort for en voksen kropp.

Crew og Bobo hvilestoler

– Vi har to hvilestoler som vi er spesielt glade i og stolte av, sier Hjelmseth.

– Den ene heter Crew og den andre Bobo. Begge stolene har høy rygg, høy sittehøyde og et godt armlenegrep. Dette gjør det enkelt å komme seg opp og ned i stolen, sier han videre.

Stolene kan leveres i lakkert heltre eik, eller med sort eller hvit heldekkende lakk.

I Skandinavia har vi tradisjonelt brukt mye eik og materialvalget vårt gjør at Helland Home møblene passer fint inn i hjemmet.

Helland Møbler har fri frakt på alle varer!

Mange muligheter

Du kan velge mellom polyester og ullstoff på alle våre sittemøbler. Ull gir en lun og varmere sitteopplevelse, mens polyester er enklere å renholde, og kan vaskes på 60 grader. Crew er den komplette hvilestolen med myk, men fast, sete- og ryggpute og med mulighet for å legge ryggen ned i nesten vannrett posisjon. Bobo er en klassisk ørelappstol med stramme former og myk avslutning på armlene. Utformingen gir deg følelsen av å være omsluttet og gir deg en lun hvilestund.

Leverer på døren

Helland Home nettbutikken har 14 dager fri og gratis retur av møbler, med pengene tilbake.

– Dermed kan man prøve stolen i fred og ro hjemme. Vi leverer stolen til din hjemmeadresse. Er du ikke fornøyd sørger vi for retur og tilbakebetaling, sier Hjelmseth.

Helland har produsert møbler for eldre siden 1960. Vi tar altså med oss mer enn 70 år med erfaring, høy kvalitet, stødig design og fleksible løsninger. Les mer her!

Tekst: Marte Frimand

Next article