Skip to main content
Hjem » Livet som senior » Det perfekte reisemålet for deg over 60
Sponset

Av

– Island er et populært reisemål for mange nordmenn. Landskapet er veldig annerledes enn Norge. Samtidig er det kort reisevei med fly som tar rundt to og en halv time, sier Harpa Osk Einarsdottir, daglig leder i Island Pro Travel.

Reykjavik er det perfekte utgangspunkt for å oppleve mange av Islands naturattraksjoner.

– Jeg pleier å anbefale en tur på alt fra en langhelg til en uke. For seniorer pleier jeg å anbefale guidede dagsturer fra Reykjavik. Med byen som utgangspunkt har du muligheten til se Gullfoss, Geysir og Thingvellir. Du kan også dra på hvalsafari med nesten 100 prosent sjanse for å se hval. Her kan du kan sitte inne og se ut vinduene fra fergen. En dagstur fra Reykjavik ligger den mest kjente vulkanen Eyjafjallajökull som hadde et utbrudd noen år tilbake. Du kan selvfølgelig også leie bil. Da er du litt friere, sier Einarsdóttir.

Herlige varmekilder som er godt for kropp og sjel

Island ligger på et strekke der to kontinentalplater møtes. Dette gjør at naturlige varmekilder og geysirer finnes over hele landet.

– Det å bade i veldig varmt vann ute i naturen er veldig godt for muskler og ledd, og er kanskje en av de mest populære aktivitetene her på Island. Den mest kjente varmekilden er den blå lagunen, og man trenger ikke reise langt ut av Reykjavik for å bade i varmekilder. Det finnes mange av dem – både naturlige og bygde utebasseng.

Historisk link mellom Norge og Island

Island og Norge har også en felles historie som ikke så mange kjenner til. Faktisk er vi islendinger opprinnelig nordmenn, forteller Einarsdóttir.

– Det finnes mange guidede turer med forskjellige sagaer og historier om norske vikinger som bosatte seg på Island. En av de mest populære stedene å besøke er Reykholt, som er navnet på Snorre Sturlasons hovedgård. Her kan du blant annet kan se Snorrestatuen laget av Gustav Vigeland, som ble gitt av Norge til Island som nasjonalgave i 1947, sier Einarsdóttir.

Anbefaler Island til seniorer

– Jeg vil anbefale Island som et av de beste reisemålene for nordmenn, og da spesielt til de eldre. Det er et trygt, morsomt og fint reisemål å ta med barnebarna til, avslutter Einarsdóttir.

Next article