Skip to main content
Hjem » Livet som senior » Design og kvalitet for et aktivt liv
Sponset

Etac revolusjonerer hverdagen for eldre – med ergonomiske løsninger som kombinerer funksjonalitet og estetikk.

– Hjelpemidler er en integrert del av alles liv, akkurat slik som digitale løsninger letter hverdagen vår, sier daglig leder Hilde Gravnås engasjert fra Etacs hovedkontor i Moss.

Hilde Gravnås

Daglig leder i Etac

Ergoterapeut og produktansvarlig i Etac Tor Birger Hilanmo nikker enig før hun fortsetter:

– Det bør ikke være noe stigma knyttet til bruken av dem. Derfor legger vi i Etac mye ressurser i designet av våre produkter, for vi mener at man skal kunne være stolt av hjelpemidlene man bruker. Våre produkter skal ikke bare være funksjonelle, de skal også se bra ut.

Tor Birger Hilanmo

Ergoterapeut og produktansvarlig i Etac

Kvalitet i over 50 år

Med over 50 års erfaring som en verdensledende utvikler og leverandør av ergonomiske hjelpemidler og pasienthåndteringsutstyr, har Etac etablert seg som en sentral aktør i å forbedre livskvaliteten for individet, deres familier og omsorgspersoner.

I dag satte vi oss ned med Gravnås og Hilanmo som, i henholdsvis elleve og åtte år i selskapet, har levert innovative løsninger, for å sikre at hver enkelt kan oppleve et mer selvstendig og verdig liv, uavhengig av alder eller behov.

Begge forteller at produktene de leverer spenner seg fra gang- og ståhjelpemidler til rullestoler og hygieneartikler. Alt dette med en tydelig filosofi om at kvalitet, funksjonalitet og god design skal reflekteres i deres produkter.

Fra kontorstolene forteller de om stoltheten og ydmykheten de føler av å nettopp ha startet en avtale med NAV for å levere ti hovedprodukter innen manuelle rullestoler – som dekker forskjellige typer funksjonalitet og behov.

I tillegg til denne avtalen, bidrar resten av sortimentet til å gjøre livet bedre for den stadig voksende gruppen av landets eldre.

Eldre vil ha et aktivt liv

– Mer enn noen gang ønsker dagens eldre-generasjon å opprettholde et aktivt og sosialt liv. Takket være forbedringer i helsevesenet og en generell økning i livskvalitet, er mange eldre i stand til å nyte seniorlivet med større frihet og uavhengighet. Dette skaper en økende etterspørsel etter hjelpemidler som ikke bare er funksjonelle, men som også bidrar til å opprettholde denne livsstilen, sier Gravnås.

Hilanmo påpeker at selv om skepsisen mot bruk av hjelpemidler er mindre utbredt blant eldre sammenlignet med yngre brukere, så er estetikk også viktig i utviklingen av hjelpemidler for denne gruppen.

– I tillegg er produktene våre designet for å lette arbeidsbyrden, og redusere risikoen for arbeidsrelaterte skader. Dette fremmer et bedre arbeidsmiljø og styrker helse-, miljø- og sikkerhetsstandarder (HMS) innen omsorgssektoren. Dette poenget er avgjørende, ettersom investering i kvalitetshjelpemidler kan redusere forekomsten av belastningsskader blant omsorgspersonell, sier han.

Foto: Etac AS

– En bekreftelse

Etacs nylig inngåtte avtale med NAV for levering av manuelle rullestoler markerer en signifikant anerkjennelse av kvaliteten og påliteligheten til deres produkter. Å vinne denne avtalen, som dekker ti hovedprodukter med et bredt spekter av tilbehør, vitner om Etacs evne til å møte de strenge kravene og behovene i det norske helsevesenet.

– Å bli valgt av NAV er en bekreftelse på kvaliteten vi leverer, og det er et privilegium å kunne bidra til å gjøre hverdagen bedre for brukerne, sier Gravnås, og forteller at selskapet har bygd seg opp i det norske markedet.

– Dette viser at vi har etablert oss som en pålitelig leverandør, med produkter av høy kvalitet, sier hun og forteller at hennes visjon er at folk skal være stolte brukere av hjelpemidlene Etac leverer.

 Samtidig ønsker hun at folk skal omfavne sine hjelpemidler med stolthet.

– Jeg vil at folk virkelig ‘rocker’ den. Når vi ser noen med en rullestol på gaten, ønsker jeg at vi skal tenke ‘Så kult!’. Vi jobber alltid for at folk skal kjenne en stolthet over hjelpemidlene de bruker. De gir deg jo hjelp til å leve et rikere liv, avslutter Hilde Gravnås.

FAKTA

Etac AS ble grunnlagt i 1973 og er en verdensledende utvikler og leverandør av ergonomiske hjelpemidler og pasienthåndteringsutstyr. Vår ambisjon er å tilby løsninger som optimaliserer livskvaliteten for individet, deres familie og pleiere.

Les mer på etac.com

Av Kristian Mendoza

Next article