Hjem » Livet som senior » Dag Otto Lauritzen vil aktivisere eldre og personer med demens
Sponset

TV 2-profil og tidligere toppsyklist Dag Otto Lauritzen (66) ønsker å arbeide for at eldre får flere gode øyeblikk. Som frontfigur for VilMer ønsker han å bidra til at eldre får en mer sosial og fysisk aktiv hverdag.

I partnerskap med VilMer har Lauritzen påtatt seg rollen som ambassadør og motivator. Målet er å spre budskapet om betydningen av økt mosjon, aktivitet og sosialisering i hverdagen til eldre. Lauritzen ønsker også å engasjere flere til å bidra, som frivillige på sykehjem eller som Hverdagsvenner, som bidrar med sosial og fysisk aktivitet for eldre som bor hjemme.

– Dette er et fantastisk tilbud, som flere burde få vite om. Hverdagsvenner kan gjøre hverdagen så mye mer gledelig og aktiv for de eldre, noe som har langsiktige helsegevinster. I tillegg kan de avlaste oss som pårørende, for det er det et enormt behov for, sier Dag Otto om aktivitetstjenesten Hverdagsvenn.

– Jeg tror det er like givende for meg som kommer på besøk, som for hun som får besøk, forteller Karoline Johnsen (23). Hun er en av Hverdagsvennene» til VilMer, og er en av mange unge som vil bidra med noe positivt i samfunnet.

Inspirasjon til bevegelse

– Aktivitet kan erstatte mange piller. Ensomhet og inaktivitet blant eldre er et stort og økende samfunnsproblem, forteller han.

Lauritzen, som alltid har vært lidenskapelig opptatt av å inspirere til fysisk trening og mosjon, brenner nå for å bekjempe ensomhet og inaktivitet blant eldre.  

– Jeg har alltid følt meg drevet av å inspirere og motivere mennesker til å ta vare på helsen, gjennom fysisk trening og mosjon. Gjennom sine løsninger sørger VilMer for å skape mange gode øyeblikk for eldre og personer med demens, fortsetter han.

Personlig engasjement

Dag Otto Lauritzen brukte ikke lang tid på å takke ja, da han ble spurt om å engasjere seg som en slags influenser for fysiske opplevelser og personsentrert eldreomsorg. Hans personlige forbindelse til temaet er blitt dypere de siste årene, på grunn av nære familiemedlemmers opplevelser med demens og ensomhet.

– De siste årene har jeg opplevd sorgen og håpløsheten tett på kroppen, gjennom demens og ensomhet i nær familie, samtidig som jeg har sett hvor mye gnist og glede som kan mobiliseres med gode, enkle hjelpemidler, og litt bedre tid til hver enkelt av de eldre og pleietrengende, sier han.

Dag Otto Lauritzen, flankert av Ola Them-Enger Anfinset (t.v) og Øystein Landgraff fra VilMer. Foto: Caroline Berntsen / VilMer

Delte egne erfaringer på Arendalsuka

Dag Ottos personlige erfaring og hans engasjement for eldreomsorg var temaene da han gjestet paneldebatten Nye modeller for å sikre økt aktivitet, gode hverdager og bedre helse for eldre på Arendalsuka i år. Debatten var arrangert av VilMer, i samarbeid med EHiN, der blant annet leder av helse- og omsorgskomiteen, Tone W. Trøen, deltok.

Dag Otto fortalte om de siste årene med sin demenssyke far, som noen uker tidligere hadde sovnet inn på sykehjemmet. Han la vekt på hvor viktig hverdagstrimmen er for å holde seg i form, både fysisk og mentalt, spesielt når man blir eldre.

Aktivitetstjenesten VilMer Hverdagsvenn skaper en sosial og aktiv alderdom for seniorer. Foto: VilMer

Vil gjøre en forskjell

Øystein Landgraff, daglig leder i VilMer, er entusiastisk over samarbeidet med Dag Otto Lauritzen som ny frontfigur.

– Vi er usedvanlig stolte av å ha fått ham med oss som frontfigur på laget. Det tok veldig kort tid før vi skjønte at Dag Otto virkelig brenner for vår visjon om å skape flere gode øyeblikk for eldre. Vi er sikre på at han kan bidra til enda mer fokus på viktigheten av gode sosiale stunder, og mer hverdagsaktivitet for eldre, sier Øystein.

– Snart kan vi blant annet også tilby de eldre turer, enkle trimøvelser og andre digitale opplevelser, med Norges mest folkekjære TV-personlighet som guide og motivator. Jeg er helt sikker på at Dag Ottos brennende engasjement for å skape gode øyeblikk og økt aktivitet, vil være med og utgjøre en forskjell for mange eldre, deres pårørende og behandlende helsepersonell, avslutter han.

Flere gode øyeblikk

VilMer jobber for deg som vil skape flere gode øyeblikk for eldre. Våre løsninger setter mennesket i sentrum og legger til rette for mer personsentrert omsorg.

Av Jarle Petterson

Neste artikkel