Skip to main content
Hjem » Livet som senior » Anette testamenterer til hjertesaken
Arv og testament

Anette testamenterer til hjertesaken

– Jeg ønsker å gi et bidrag som gjør verden til et bedre sted å leve for dyr, sier Anette. Her med sin gode hundevenn Vessa. Foto: David Larring

– Jeg skriver testament hvor jeg etterlater arven til venner og til min hjertesak; dyrevern. Det er avgjørende å velge en seriøs organisasjon slik at jeg er trygg på at pengene går dit de skal, nemlig til dyrevelferd, sier Anette Light.

Anette er frivillig barnløs og har alltid hatt dyr.

– Vi mennesker må ta bedre vare på dyrene. De har følelser på lik linje som mennesker, og må respekteres på samme måte. De blir oftere dårlig behandlet, og mange blir dessverre utsatt for mishandling. Jeg brenner for dyrevelferd og øsker å etterlate meg et bidrag som gjør verden litt bedre for dyr. Ettersom jeg ikke har barn selv og i tillegg er enebarn, er det ingen som forventer arv etter meg. Dersom det hadde vært det, ville jeg allikevel ha satt av en del til dyrevern. Det er viktig å etterlate seg et fotavtrykk som gjør verden til et bedre sted å leve, mener Anette.

Seriøs organisasjon

– Jeg har bestemt at Dyrebeskyttelsen Norge blir den organisasjonen jeg tilgodeser i mitt testament.  Jeg føler meg trygg på at de er seriøse og etiske i sitt arbeid. De jobber blant annet mot mishandling og testing av produkter på dyr. Jeg er ikke tilhenger av å bruke pels. Dette noen av kampsakene til Dyrebeskyttelsen som harmoniserer med mine egne. Mange påtar seg dyr, men forlater de. Da er Dyrebeskyttelsen flinke til å finne nye hjem, selv om det er en vanskelig jobb, sier Anette. Hun har selv hunden Pickles, og har vært fostermor for kaniner, katter og skilpadder. Den hjertevarme damen stiller i tillegg opp og passer hunder for venner og naboer. Hun oppfordrer alle andre til å gi litt av sin arv til sin favoritt-organisasjon, og støtter kampanjen «Det gode testament» i regi av Norges Innsamlingsråd.

Gi til seriøse aktører!

– Vi håper at flere gjør som Anette, og gir gaver til seriøse organisasjoner som sørger for at pengene når fram dit de skal, sier generalsekretær Siri Nodland i Norges Innsamlingsråd.

Siri Nodland

Generalsekretær i Norges Innsamlingsråd

– Mange har en eller flere hjertesaker gjennom et langt liv. Det er godt å vite at man kan bidra til en god sak også etter ens bortgang. Vi nyter alle godt av å leve i et land som har et velordnet velferdssystem. Velferdssystemet er imidlertid avhengig av at norske organisasjoner tar oppdrag som staten ikke gjør selv. Pengestøtten organisasjonene får av staten dekker bare deler av virksomheten, og organisasjonene må selv stå for de resterende kostnadene, sier Siri Nodland, og fortsetter:

– Testamentariske gaver er en viktig inntektskilde for organisasjoner. En slik gave kan bidra til å redde flere liv, forskning på sykdom, arbeid for renere luft, bedre dyrevelferd eller hjelpe de som har aller minst. For å bidra til det viktige arbeidet som de frivillige organisasjonene utfører og for å sikre at testamentene skrives korrekt, går Norges Innsamlingsråd i front for kampanjen «Det gode testament», forklarer hun.

Oversikt over organisasjoner som følger etiske retningslinjer i denne sammenheng, finnes på www.innsamlingsradet.no 

På nettstedet www.detgodetestament.no finner du advokatråd for hvordan du bør gå frem når du skal skrive testament juridisk. Her finner du også oppskrift for hvordan kan tilgodese en organisasjon i ditt testament.

Av: Norges Innsamlingsråd, Frøken Larsen Kommunikasjon

Next article