Hjem » Julestemning » Vold i høytider
Sponset

Mange forbinder julehøytiden med familiehygge, god mat og avslapning foran TV-en. Noen står på skøyter, noen går lange skiturer og andre samles rundt et bål med pølser og kakao. Både store og små har forventninger knyttet til julen.

Julen skal være fredelig. Julen skal være trygg. Dessverre er det ikke slik for alle.

Økning i voldshendelser

Mellom 75.000 og 150.000 personer utsettes årlig for vold i nære relasjoner i Norge. Mange gruer seg til jul, fordi det betyr at de må tilbringe mer tid med voldsutøver. Vi vet også at unntakstilstander som nedstengning av samfunnet og høytider, kan føre til mer vold innenfor husets fire vegger. 

For de familiene som lever med vold, kan høyere alkoholinntak, mye familietid og høyt stressnivå føre til at spenningen i hjemmet bygger seg opp. Julen kan dermed bli en utrygg tid, med mye usikkerhet og redsel for nye voldshendelser.

Vold- og overgrepslinjen kan kontaktes på tlf. 116 006 – hele døgnet, helt gratis og helt anonymt. Du kan også chatte på volinjen.no.  

Jul på krisesenter

Hvert år tilbringer flere barn og voksne julen på et krisesenter i Norge. Heldigvis er krisesentrene gode på julefeiring, med et ønske om å skape fine opplevelser i en vanskelig tid. Mange serverer julemat, gir bort gaver og julenissen kommer på besøk.

Julen kan feires og markeres på ulike måter, men det viktigste av alt er trygghet. Blir du utsatt for vold, eller mistenker du at noen andre blir det? Da finnes det noen å snakke med som ønsker å hjelpe deg. Du er ikke alene.

Ta kontakt

Kontakt den nasjonale Vold- og overgrepslinjen (VO-linjen) på tlf. 116 006 – hele døgnet, helt gratis og helt anonymt. VO-linjen tar ikke ferie, og er derfor tilgjengelig hele julen.

Har du ikke anledning til å ringe, eller ønsker du ikke å ringe? Da kan du også chatte helt lydløst på volinjen.no. Chatten er åpen mandag til fredag kl. 09 – 20.

Tekst: VO-Linjen

Neste artikkel