Hjem » Julestemning » Oppfyller ønsker og skaper magiske øyeblikk
Sponset

Ikke vent på håp, skap det! Tiden vi er inne i nå setter ekstra fokus på vårt arbeid med å oppfylle unike ønsker for barn som lever med livstruende sykdom.

Make-A-Wish Norge oppfyller ønsker og skaper magiske øyeblikk for barn som lever med livstruende sykdom i Norge. Et ønske er ikke bare en gave– det er en nøye planlagt reise, designet for å gi det individuelle barnet håp, styrke og glede gjennom deres medisinske behandling. Barnet får et etterlengtet pusterom, som barnet behøver for å fortsette kampen mot sykdom. Når vi oppfyller ønsker skapes det magiske øyeblikk som barna og familien kan glede seg over sammen, forteller Kristin Anderssen, styreleder i Make-A-Wish Norge.

Globalt nettverk

En nøkkel for å lykkes med å oppfylle unike ønsker  er det globale nettverket vi har tilgang til gjennom Make-A-Wish International. Aller viktigst er det lokale næringslivet og ildsjelene som stiller opp med donasjoner, opplevelser og engasjement for å oppfylle ønsker.

– Folk blir så glade av å hjelpe! Lokalsamfunnet rundt barna vi oppfyller ønskene til stiller med glede opp for å skape en uforglemmelig opplevelse.

Lokal forankring

Make-A-Wish Norge har lokallag i Oslo, Stavanger, Haugesund og Kristiansand, og ønsker flere lokale lag enda flere steder i landet, fordi vi vet hvor viktig det er med lokale helter. Lokalsamfunnet spiller en stor rolle når Make-A-Wish oppfyller ønsker, og deres engasjement og viljestyrke er det som gjør at Make-A-Wish kan fortsette med givende arbeid.

– Mange barn som lever med livstruende sykdom har lenge måttet forholde seg til isolasjon, noe som har blitt enda mer ensomt gjennom pandemien, og vi gleder oss til at samfunnet åpner igjen, slik at barna igjen kan ha muligheten til å få en mer normal hverdag.

Ønskereisen

– Selv under pandemien har vi lykkes i å gjennomføre ønskereiser. Vi har blitt nødt til å tenke nytt og gjennomføre ønskene  på en litt annen måte enn tidligere. Ved å designe ønskereisen digitalt har vi muligheten til å nå ut til barn, som lever i full isolasjon.

Ønskereisen blir bygget opp på en slik måte at den skal gi glede og motivasjon på ulike stadier i barnets medisinske behandling.

Ønskebarnet Vebjørn fikk en digital ønskereise hvor Make-A-Wish dro nytte av sitt internasjonale nettverk så vel som de lokale ildsjelene. Vebjørn har selv sagt at et av de mest spesielle øyeblikkene var da han rett før en operasjon fikk en videohilsen fra sitt store idol, den finske basketballspilleren Lauri Markkanen fra hans favorittlag Chicago Bulls. Vebjørn takket Lauri personlig på Instagram, og fikk svar med en ny personlig hilsen!

Mens Vebjørn senere var på behandling i Tyskland stilte lokalsamfunnet opp for å pusse opp rommet hans, med Jannicke fra styret i Make-A-Wish Norge i spissen. Kristin var selv en del av dette ønsket. Vi fikk hjelp av en maler, som etter å ha lagt seks barn – kom hun og malte rommet sammen med oss!

– Det er utrolig givende å se hvordan dette gjorde en så stor forskjell og ga så mye glede.

Andreas (5 år) fra Bergen ble godkjent som ønskebarn, under pandemien. Janne fra Oslo var leder for ønsketeamet og de greide å oppfylle Andreas sitt høyeste ønske- om å reise til Abra Havn. Hele familien pluss mormor fikk reise og ble vel tatt i mot av det lokale teamet i Kristiansand, med Hilde i spissen. 

Hvorfor er vårt arbeid viktig for barn  i Norge?

Make-A-Wish Norge er en frivillig organisasjon som oppfyller ønsker til barn mellom 3 og 18 år  som lever med livstruende sykdom, uavhengig av barnets bakgrunn.

– Vi ønsker å forbedre barnas livskvalitet, og bidra til at sykdomstiden også kan assosieres med noe positivt. De neste årene er viktige for å nå målet om å nå alle barn, og det vil vi ikke få til uten våre frivillige, lokale ildsjeler, sponsorer og samarbeidspartnere.

– Vi er svært takknemlige for våre gode samarbeidspartnere som gjør det mulig for oss å oppfylle ønsker i Norge. Vi setter pris på både de store og de små. Selv under pandemien har vi fått nye hovedsponsorer som Tom Wilhelmsens Stiftelse, Selvaag, ansatte i Kavli og Q-meieriene, i tillegg til alle dere som har opprettet Facebook-bursdager!

– Nye samarbeidspartnere som Neptune Software, Woolland, Libelula Jewellery, No Isolation, Oslo Digital, Norgesexpo og ikke minst artister som Jannike Kruse, Trond Teigen og vår ambassadør Maria Mena og som alle har gjort det mulig for oss å fortsatte med vårt arbeid.

– Mange verdifulle støttespillere opp gjennom årene som FotoKnudsen, Miksmaster Creative, Hjelpestikker Fondet og Gjensidigestiftelse, se flere på hjemmesiden vår.

Vil du være med å bidra? Ta kontakt med oss om du er nysgjerrig, enten som frivillig, sponsor eller samarbeidspartner. Ta også kontakt om du kjenner barn som fortjener et magisk øyeblikk!

«Ikke vent på håp. Skap det!» Vil du være med å skape magiske øyeblikk for barn som lever med livstruende sykdom. Ta kontakt med Make-A-Wish Norge via e-post: 
[email protected]

Les mer på vår hjemmeside makeawishnorge.no.

Følg oss gjerne, du finner oss her:
Hjemmeside
Instagram
Facebook
LinkedIn

Tekst: Andrea B Kvam og Thea Wold

Neste artikkel