Hjem » Julestemning » Nyt en tradisjonsrik jul på fjellet
Sponset

I år børster Storefjell støvet av en over 60 år gammel tradisjon og inviterer til god gammeldags julefeiring og romjulsopphold fylt med aktiviteter, god mat og garanterte snøforhold i nypreparerte løyper.

Storefjell Resort Hotel ligger på Golsfjellet mellom Hallingdal og Valdres. Kjøreturen fra Oslo tar snaue tre timer, og fra Bergen rundt fire. Med en beliggenhet på 1001 meter er snøforholdene sikre og utsiktene for fine turer på langrenn, eller noen timer i alpinanlegget, er gode. For første gang på 60 år holder nemlig hotellet åpent for julefeiring denne julen.

– Det er mange som gjerne vil reise bort for å slippe alt arbeidet som julen bringer med seg av matlaging og pynting. Hos oss kan gjestene slappe av og bruke tiden på å være sammen og kose seg med god mat og aktiviteter, så tar vi oss av resten, smiler hotelldirektør Andreas Nibstad.

Et vell av aktiviteter

Julens tilbud på Storefjell favner bredt. Barnefamilier som tar turen til fjells kan benytte seg av aktivitetsklubben. De lager moro både innendørs og utendørs for de yngste. På lille juleaften kan barna bli med å pynte juletreet, eller bli med å sette ut grøt til nissen som ganske sikkert også vil komme på besøk. Barna kan også benytte lekeland eller badeanlegget som både har barnebasseng og vannsklie. Utendørs frister Storefjell med barnebakke i alpinanlegget, akebakke og en egen kjelkebakke som egner seg for barn over 12 år, hvor de trekkes opp med skiheisen i spesialkjelker.

De som velger å være på Storefjell i selve julehøytiden kan få ekstra julestemning hvis de blir med på julekonserten på kvelden lille juleaften. Dagen etter er det et arrangement i lavvoen som ligger rett ved hotellet. Der serveres det julekaker og gløgg på ettermiddagen før den store, tradisjonsrike julemiddagen serveres på selve julekvelden. På 1. juledag er det mulighet for den som vil å bli med på kanefart.

Foto: Storefjell Resort Hotel

Gode skiforhold

Både alpinbakken og langrennsløypene tilbyr nypreparerte løyper i hele perioden. På hotellet er det bare å spenne på seg skiene og gjøre fra seg noen kilometer på langrennsski innover vidda. Du kan også ta heisen til topps i en av de tre skiheisene som ligger rett ved hotellet. Alpinanlegget, som har åtte nedfarter, er familievennlig og den ene nedfarten er spesielt godt egnet for nybegynnere og barn. For dem som ønsker større fart og mer alpine utfordringer i alpinbakken er det greit å vite at kjøreturen fra Storefjell Resort Hotel til alpinanleggene i Hemsedal bare tar en halvtimes tid.

En trygg ferie

Det er god plass på Storefjell. Hotellet har 300 hotellrom og plass til mange gjester, men i disse kornatider tar de inn færre gjester for at det skal bli enklere å opprettholde smittevern slik at oppholdet blir trygt.

– Vi har god plass mellom bordene i restauranten, og vi har store fellesarealer og romslige salonger. Det aller viktigste er at gjestene våre klarer å holde avstand til hverandre, og det har vi lagt godt til rette for både innendørs og utendørs. I tillegg er naturligvis vaskerutinene våre forsterket på en rekke områder, forklarer hotelldirektøren.

Foto: Storefjell Resort Hotel

Jul, romjul og nyttårsopphold

Storefjell Resort Hotel holder åpent i hele julehøytiden og stenger ikke før søndag den 3. januar. Nyttårshelgen er allerede nesten fullbooket, men det finnes fortsatt ledige rom både i juledagene og i romjulen.

Storefjell tilbyr halvpensjonsopphold som inkluderer frokost og middag. Lunsjer kommer i tillegg. De aller fleste foretrekker nok det store lunsjbordet i hotellets hovedrestaurant, men det er også mulighet til å bestille smørbrød, pizza eller à la carte. Hotellet har dessuten også en kafeteria i skianlegget.

Minimumsoppholdet på Storefjell er to døgn, og for dem som booker fire døgn eller mer frister hotellet med ekstra gode rabatter.

Les mer på storefjell.no, der kan du også bestille opphold.

Av Tom Backe

Neste artikkel