Skip to main content
Hjem » Julestemning » Magiske vinteropplevelser for store og små på Langedrag Naturpark
Sponset

Langedrag Naturpark, med sine 1000 meter over havet, ligger midt mellom Numedal og Hallingdal, med utsikt mot uberørt natur mot Tunhovdfjorden, Hardangervidda, Hallingskarvet og Hemsedalsfjellene.

Det er snaue tre timers kjøretur fra Oslo og fire fra Bergen. Med rundt 350 dyr fordelt på 25 arter finner alle en favoritt! På Langedrag er de stolte av å kunne ta både dagsbesøkende og overnattingsgjester med på et mangfold av aktiviteter, aktiviteter som skaper glede, forståelse og respekt for levende liv.  Langedrag legger ekstra vekt på å forstå dyrs språk og på den måten kunne vise besøkende hvordan møte de rett og slik skape trygghet og trivsel i relasjonen mennesker og dyr.  Det er aktiviteter for både voksne og barn med besøk inn til ulv og gaupe, elg, rideturer, kanefart, snørekjøring, revecamp og foringer av dyrene. Dagene er fullstappet av opplevelser sammen med dyrene, omvisninger og aktiviteter der både store og små leker seg til læring, – ja opplevelser som setter spor!

På Langedrag har de troen på at det du bli glad i vil du ta vare på og ønsker å formidle budskapet sitt gjennom nære naturopplevelser. Foto: Benedikte Bergan

Hundekjøring 1000 meter over havet

Med utkjøring fra hundegården og gjennom hegnene til elgene er hundekjøring på Langedrag noe helt spesielt! Dette gir nære naturopplevelser på en unik måte. Du vil få en kort innføring i hva hundekjøring er før du kan få muligheten til å kjøre ditt eget spann opp i fjellene. Du kan velge en kort tur eller prøve deg på lengre turer. Det å møte naturen i et samspill med hundene er en opplevelse du sent vil glemme.

Les mer og bestill hundekjøring her!

Hundekjøring er åpent hele året og har aktiviteter som passer alle aldre sånn som hundekjøring! Foto: Jon Ottar Runde

Finn roen med en overnatting i parken

En overnatting i parken inkluderer fullpensjon med frokost, lunsjpakke, middag og noe å bite i til kvelds. I tillegg får du inngang i parken i to dager, være med på morgenstell hos hundene, prøve deg på melking av geitene både morgen og kveld, være med på foring av en rekke dyr som ulv, gaupe, fjellrev, reinsdyr og elg. Du kan kose deg rundt på gården også utenom åpningstidene, og nyte godt av de nypreparerte langrennsløypene som går rett ut fra tunet. Det blir smakfulle opplevelser fra eget bakeri og ysteri der geitemelken foredles til egenproduserte oster, samt middager med kjøtt fra gården. Kveldene avsluttes med historiefortelling foran peisen i peisestuen. På Langedrag vil de ta deg med på alt som skjer på gården, og fra midten av januar fylles fjøset opp av søte små geitekje.

Les mer og book overnatting her!

På Langedrag kan du overnatte og oppleve roen og få dyrene og parken for deg selv etter stengetid. Foto: Madelen Edvardsen

Romjul og nyttår

Drømmer du om å reise bort for å slippe alt arbeidet julen bringer med seg? Dra til Langedrag, senk skuldrene og nyt magiske dager med god hjemmelaget mat og julestemning. Kanefart med dombjeller, fakler og saueskinn, høre lyden av forhåpentlig tørr, knitrende snø og kunne stoppe opp og undre seg under stjernehimmelen; – ja det er god gammeldags julestemning!

Langedrag har kun stengt julaften og 1.juledag. Allerede fra 2. juledag kan du komme på dagsbesøk og de tar imot både overnatting og dagsbesøk fra 3. juledag og resten av året. – Vi har gode smittevernstiltak på plass så alle skal føle seg trygge!

Les mer om romjulsprogrammet her!

Tekst: Langedrag Naturpark

Next article