Hjem » Julestemning » God jul og god kaffe!
kaffe

God jul og god kaffe!

Foto: ©karepa - stock.adobe.com

Syv slag til jul? Berlinerkranser, sandkaker, sirupssnipper, smultringer, goro, krumkaker og fattigmann? Sukker, smør, mel og egg. Og kanskje litt krydder som kanel, ingefær eller kardemomme. Men hva med kaffen? Kaffe og kaker er nordmenns sikreste kort når hygge og sosialt samvær står på dagsorden. Men hva slags kaffe skal du servere til julebaksten?

Spørsmålet er om vi må ha bare én kaffe til jul? Vi spiser jo ikke det samme hele tiden. Vi skal ha kaffe til frokost og lunsj. Vi skal ha kaffe til dessert og småkaker. Kanskje står det sjokolade og marsipan på bordet. Det burde være noe for enhver smak og anledning, og kanskje er det ikke er så dumt å ha et lite utvalg av noen kaffesorter i skapet å velge mellom?

Et bredt utvalg

Er du klar over at det nå er over 70 kaffebrennerier rundt om i Norge? Og de fleste er faktisk helt øverst i verdensklassen! Så hvorfor ikke overraske deg selv og dine gjester, og variere litt mer? Mange av brenneriene har gode nettbutikker og sender kaffen direkte til postkassen din. Du skal kanskje ikke lenger gå på autopilot når du er innom dagligvarehandelen, men løfte blikket litt og prøve en ny kaffe i tillegg til den vanlige kaffen du bruker? På sidene til Norsk Kaffeinformasjon, kaffe.no, finner du oversikt over alle brenneriene, gode historier, tips og ideer på veien mot en enda bedre kaffeopplevelse. Guatemala, Colombia, Brasil, Etiopia og Kenya; Ikke glem at det først og fremst er hvilket land kaffen er dyrket i, som blir bestemmende for smaksopplevelsen. De fleste kaffehusene, eller brenneriene om du vil, har et bredt utvalg av varianter, så det er bare å begi seg ut på smaksreisen!

Kaffe – den hyggelige julegaven

Kaffe er en klem i en kopp! De fleste av oss har alt vi trenger, så kanskje det er en god pose kaffe du skal kjøpe til den som har alt fra før? Eller hva med et gavekort til en «kaffe-date» på en kaffebar i nærheten rett over jul? Og selv om vi ikke skal sosialisere så mye denne julen som vi pleier, så kan det kanskje være et fint alternativ å invitere til en bålkaffe i skogkanten en dag i romjulen? Frisk luft og god kaffe gjør godt og blir en fin ramme for opplevelser vi husker – både store og små. Eller hva med oppskriften og ingrediensene til en god Irish Coffee?

Kanskje skal du sammen med kaffegaven legge med en måleskje og et magasin om kaffe? Det kan du få gratis om du sender en mail til opplysningskontoret Norsk Kaffeinformasjon ([email protected])! Da sender vi også gjerne med en prøvepose på Clean Drop som er rengjøringsmiddelet for kaffeutstyr som anbefales av alle de norske kaffehusene! Og du bør selvsagt også selv sørge for at den deilige kaffen du skal servere ikke unødvendig blir ødelagt av en termokanne eller trakter som skulle vært rengjort for lenge siden. Nå er tiden inne!

Nå kommer vinter´n, den kalde, fine tida, synger Jokke, og det er lite tvil om at både førjulstid og vinter blir enda bedre med en god og varm kaffe i hånda! God førjulstid!

Av Norsk Kaffeinformasjon

Neste artikkel