Skip to main content
Hjem » Julestemning » Gi en opplevelse til jul dere begge får glede av!
Sponset

8 måter å oppleve fjordene på, som tar dere langt vekk fra hverdagen. Kjøp den perfekte julegaven i dag!

Gå turer sammen i det ikoniske fjordlandskapet etter en spabehandling. Oppleve byliv med kultur og shopping. Besøke en gård ved fjorden eller kaste stein i havet fra stranden. Spise lokalmat i verdensklasse, eller stå på ski sammen. En fjordopplevelse er et minne dere kommer til å ha resten av livet! Vestlandet har så mye forskjellig å by på at vi har samlet et variert utvalg opplevelser for å gjøre planleggingen din enklere.

1. Nordvestlandet – en vill og sanselig opplevelse

Angvik Gamle Handelssted er bygget i klassisk stil, og ligger helt nede ved fjorden. I badehuset kan dere kose dere med varmebad og ulike typer behandlinger. I museet er det kulturhistorie tilbake til hollendertiden. I Nordvest har du Atlanterhavsvegen, Trollstigen og Rampestreken i Åndalsnes innen kort rekkevidde.  

Bestill et opphold på Angvik Gamle Handelssted her.

2. Ålesund – der fjordene møter havet

Innlosjer dere på det historiske Hotel Brosundet. Fra rommet kan dere se på båtene som seiler forbi, og fiskeskøytene som leverer sin ferske fangst på brygga. Middagen inntar dere på Apotekergata No. 5. Jugendstilbyen Ålesund er startpunkt for mange som skal oppleve Runde, Geirangerfjorden, Hjørundfjorden eller Sunnmørsalpene.

Bestill et opphold i Ålesund på Hotel Brosundet her.

3. Voss – Norges adrenalinhovedstad

Unn dere en herlig skihelg på Myrkdalen Hotel i vinter! Her har du slalåmbakker, langrennsløyper og toppturmuligheter i alle retninger. Voss ligger midt mellom Bergen, Sognefjorden og Hardangerfjorden og er et ypperlig sted å slippe løs eventyrlysten.

Bestill skiopphold på Myrkdalen her.   

4. Stavanger – kultur, mat og naturopplevelser

Sentralt i Stavanger kan du bo på boutique-hotellet Eilert Smith med kort avstand til byens shopping og mange restauranter. Her finner du Michelin-restaurantene RE-NAA og Sabi Omakase. En kort spasertur unna finner du Stavanger konserthus som er tilholdsstedet til Stavanger symfoniorkester. Opplev også vakre Lysefjorden, både til fots og fra sjøsiden. 

5. Ryfylke – en arkitektonisk perle 

Vil dere kombinere arkitektur og historie med lokalmat og vakker natur? Energihotellet på Nesflaten ligger idylliske til mellom høye fjell i enden av Suldalsvatnet. Hotellet, boligfeltet og kraftstasjonen til Hydros Røldal-Suldal-anlegg ble tegnet av den norske arkitekten Geir Grung på 1960-tallet. Her kan du nyte lokal mat i de originale 60-tallsmøblene og betrakter den spektakulære naturen like utenfor.

6. Sognefjorden – Norges lengste og mest innholdsrike fjord

Ta med deg din kjære på Flåmsbana, en av verdens vakreste togreiser. Om dere vil kjenne hjertet pumpe, hopp av på Myrdal og ta Flåm zipline ned til Kårdal. Her kan dere leie en sykkel og sykle siste del av Rallarvegen ned til Flåm hvor dere kan overnatte på Fretheim Hotel. 

7. Hardangerfjord – definisjonen på vintermagi

Hotell Ullensvang ligger idyllisk til ved kanten av Hardangerfjorden og er det perfekte utgangspunkt for et eventyr med din kjære. Bli med på en tilrettelagt tur til trolltunga eller RIB safari i fjorden. Etter en dag ute i frisk luft kan dere nyte varmen i badstuen eller det oppvarmede badeanlegget med panoramautsikt utover fjorden.

8. Nordfjord – bre, fjord og hav på to timer

Nordfjord er et kompakt og komplett stykke Norge. På Hotel Alexandra kan du spise fra den innholdsrike buffeten, slappe av i spa-avdelingen eller gå på skøyter rett utenfor. Kanskje en tur med Loen Skylift vil gjøre ferien komplett? På toppen av Hoven kan man gå på truger, ski eller ake.

Tekst: Fjord-Norway

Next article