Hjem » Julestemning » Gi en opplevelse til jul dere begge får glede av!
Sponset

12 måter å oppleve fjordene på, som tar dere langt vekk fra hverdagen. Kjøp den perfekte julegaven i dag!

Å gå turer sammen i det ikoniske fjordlandskapet etter en spabehandling. Oppleve byliv med kultur og shopping. Besøke en gård ved fjorden eller kaste stein i havet fra stranden. Spise lokalmat i verdensklasse, eller stå på ski sammen. En fjordopplevelse er et minne dere kommer til å ha resten av livet! Vestlandet har så mye forskjellig å by på at vi har samlet et variert utvalg opplevelser for å gjøre planleggingen din enklere.

1. Nordvestlandet – En vill og sanselig opplevelse 

Angvik Gamle Handelssted er bygget i klassisk stil, og ligger helt nede ved fjorden. I badehuset kan dere kose dere med varmebad, tyrkisk dampbad og ulike typer behandlinger. I det tilhørende museet er det kulturhistorie helt tilbake til hollendertiden på 1500-tallet. I Nordvest har du Atlanterhavsvegen, Trollstigen og Rampestreken i Åndalsnes innen kort rekkevidde.

Flere julegavetips i  Nordvest

2. Sjarmerende Ålesund – Der fjordene møter havet

Innlosjer dere på det historiske Hotel Brosundet. Fra rommet kan dere se på båtene som seiler forbi, og fiskeskøytene som leverer sin ferske fangst på brygga. Middagen inntar dere på Apotekergata No. 5, som er et av Ålesunds mest spennende spisesteder! Jugendstilbyen Ålesund er startpunkt for mange som skal oppleve Runde, Geirangerfjorden, Hjørundfjorden eller Sunnmørsalpene.

3.Bergen – Weekendtur med fokus på festival og matopplevelser

Book en weekendtur til festivalbyen Bergen. Opplev Bergenfest, Festspillene, Nattjazz, Bergen Matfestival eller en av de andre festivalene som årlig arrangeres i Bergen. Kombiner festivalen med et herlig måltid på en av Bergens 2 restauranter med Michelinstjerne, eller på en av de mange andre spennende restaurantene i Bergen som leverer smaksopplevelser på høyt nivå.

4. Fjordkysten – Formet av vind og bølger

Kystlinjen ikke langt nord for Bergen består av tusenvis av øyer, trange fjorder, hvite strender og mektige fjell. Du kan ikke gå lenger vest i Norge, og du får ikke mer autentiske kystopplevelser enn her! Kystbyen Florø og Quality Hotel Florø er et perfekt utgangspunkt for en innholdsrik helg med deilig atmosfære. Den lokale båten tar dere gjennom et spektakulært landskap formet av vind og bølger. Opplev sagaøya Kinn og la dere bergta av historien, mellomalderkirken og Kinnaklova. Seil gjennom et storslått landskap til Svanøy, kjent som “Sunnfjords perle”. Her kan dere få guidet omvisning på vakre Svanøy Hovedgård, og få nærkontakt med hjorten på Norsk Hjortesenter.

5. Voss – Norges adrenalinhovedstad

Unn dere en herlig skihelg på Myrkdalen Hotel i vinter! Her har du slalåmbakker, langrennsløyper og toppturmuligheter i alle retninger. Hotellet har tre barer og tre restauranter, med ulike konsept og deilig, lokal mat på menyen. Dere kan også unne dere en eksklusiv ettermiddag med Afternoon Tea i Myrkdalen. Voss ligger midt mellom Bergen, Sognefjorden og Hardangerfjorden og er et ypperlig sted å slippe løs eventyrlysten.

6. Sunnhordland – Fra fjord til bre

Opplev maten og vertskapet på Haaheim Gaard. Vandre sammen i kulturhagen, og kjenn på lukter og smaker fra restauranten. Etter en nydelig middag nyter dere stillheten i historisk dekorerte rom, med løvebadekar og fantastisk utsikt. Neste morgen våkner dere til lukten av nystekt brød. I Sunnhordland kan du oppleve Åkrafjorden og isbreen Folgefonna, og besøke Skandinavias minste slott – Baroniet. 

7. Haugesund – Der vikingene regjerte

Quality Hotel Maritim ligger sentralt i Haugesund, med utsikt over Smedasundet. Quality Hotel Maritim har Rogalands beste frokost, og fire av byens beste restauranter under samme tak.  I tillegg kan man oppleve et rikt kulturliv, restauranter, kafeer og byens mange nisjebutikker innen gåavstand fra hotellet. Fra Haugesund sentrum er det kort vei til flere turmål på Haugalandet hvor man kommer nær havet og får kjenne den friske brisen i håret. Besøk de idylliske øysamfunnene Røvær og Utsira, dra til Åkrafjorden og klatre en av Norges tøffeste Via Ferrata ruter, gå tur til Himakånå i Nedstrand eller besøke sjarmerende Skudeneshavn på sørspissen av Karmøy. 

Flere julegavetips fra Haugesund og Haugalandet 

8. Stavanger – Kunst, kafeer og mektige naturopplevelser

På Sola Strand Hotel er det mulighet for å lade batteriene på hotellets spa eller gå en tur lang stranden blant sanddynene. Opplev Jæren på sykkel, ta et bad og kombiner med flytende badstu hos Coastal Adventure. Sentralt i Stavanger kan du bo på boutique-hotellet Eilert Smith med kort avstand til byens shopping og mange restauranter. Her finner du Michelin-restaurantene RE-NAA og Sabi Omakase. En kort spasertur unna finner du Stavanger konserthus hvor det avholdes konserter, show og er tilholdsstedet til Stavanger symfoniorkester. Stavanger er også et naturlig utgangspunkt for å oppleve Lysefjorden, både til fots og fra sjøsiden med fjordcruise fra Rødne

9. Ryfylke – En arkitektonisk perle 

Vil dere kombinere arkitektur og historie med lokalmat og toppturer? Energihotellet på Nesflaten ligger idylliske til mellom høye fjell i enden av Suldalsvatnet i Ryfylke. Hotellet, boligfeltet og kraftstasjonen til Hydros Røldal-Suldal-anlegg ble tegnet av den norske arkitekten Geir Grung på 1960-tallet, og det unike området er et av de fineste og best bevarte eksemplene på funksjonalistisk stil i Norge. Her kan du nyte lokal mat mens du sitter i de originale 60-tallsmøblene og betrakter den spektakulære naturen like utenfor. På designhotellet frå du alt dette på ett sted.

10. Sognefjorden – Norges lengste og mest innholdsrike fjord

Ta med deg din kjære på Flåmsbana, en av verdens vakreste togreiser. Om dere vil kjenne hjertet pumpe, hopp av på Myrdal og ta Flåm zipline ned til Kårdal. Her kan dere leie en sykkel og sykle siste del av Rallarvegen ned til Flåm. I Flåm kan dere overnatte på Fretheim Hotel. Enten du søker fart og spenning, ro og rekreasjon eller er ute etter en smaksopplevelse – Flåm har noe for alle uansett alder og årstid. 

11. Hardangerfjord – Definisjonen på vintermagi

Hotell Ullensvang ligger idyllisk til ved kanten av Hardangerfjorden i Lofthus og er det perfekte utgangspunkt for et eventyr sammen med din kjære. Bli med på en tilrettelagt tur til trolltunga på truger, RIB safari i fjorden eller skitur i fjellet. Etter en dag ute i frisk luft kan dere nyte varmen i badstuen eller det oppvarmede badeanlegget med panoramautsikt utover fjorden før dere spiser et deilig måltid med lokale smaker. «Sider frå Hardanger» har eksplodert i popularitet de siste årene, og det er ikke uten grunn. 

12. Nordfjord – Bre, fjord og hav på to timer

Nordfjord er et kompakt og komplett stykke Norge. Fjord, fjell, dal, kyst og bygd – Alt i en region. På Hotel Alexandra kan du spise fra den innholdsrike buffeten, slappe av i spa-avdelingen eller gå på skøyter rett utenfor. Kanskje en tur med Loen Skylift vil gjøre ferien komplett? På toppen av Hoven kan man gå på truger, ski eller ake. Om man er interessert i et skikkelig adrenalinkick anbefales surfing på Stad, ridning på fjordhest i Gloppen eller topptur til Hornelen med utsikt mot storhavet. Søker dere indre ro og rekreasjon bør dere legge turen til kulturhistoriske Selja kloster. 

10 Julegavetips fra Nordfjord

Fjordlandskapet er noe av det vakreste
Norge har å by på!

Neste artikkel