Hjem » Julestemning » Hva er det som får artist Gaute Ormåsen i julestemning?
Julestemning

Hva er det som får artist Gaute Ormåsen i julestemning?

FOTO: HANNE HJELMELAND

Hva er det som får artist Gaute Ormåsen i julestemning? Vi har tatt en prat med han og hørt hva som er viktigst for han i høytiden.

Hva handler julen om for deg? 

For meg har førjulstiden handlet om julekonserter de siste årene. I år er jeg spent på hvordan det blir, i fjor spilte vi for kun 50 personer i hver kirke. Julen for meg handler om familietid. Etterhvert handler det mye om å gi barna mine en fin jul, men jeg håper å få litt tid med foreldrene mine også. De begynner å bli gamle og jeg prøver å ikke ta det som en selvfølge at de fortsatt er her.

Hva er det som får deg i julestemning?

Julestemning for meg er julefilmer på tv sammen med familien. Jeg får også veldig julestemning av å holde julekonserter. I år er jeg som vanlig på juleturne med «Vår jul» bestående av Christian Ingebrigtsen, Torstein Sødal, Tine Thing Helseth, Maria Arredondo og Øystein Lund Olafsen.

Jeg får julestemning av å komme til alle de små bygdene rundt i landet som har pyntet til jul, og ser jeg noen komme på spark, er det lite som kan toppe det.

Hva er på middagsbordet på julaften?

Jeg har vokst opp med ribbe, men foretrekker pinnekjøtt, gjerne begge deler. Til dessert har muttern alltid laget hjemmelaget karamellpudding, men både jeg og broren min syntes alltid det var litt kvalmt, så vi fikk ofte favoritten vår piastasjis når vi var små. Nå som voksen er vel hjemmelaget daimiskake favoritten.

Neste artikkel