Skip to main content
Hjem » Julestemning » En av fire nordmenn har aldri stått på ski – til nå
Sponset

25 prosent av Norges voksne befolkning har aldri stått på ski. Innendørsarenaen «SNØ» rett utenfor Oslo gjør terskelen lavere for dem som vil prøve.

I følge en undersøkelse fra Opinion for Destinasjon Trysil har 25 prosent av Norges voksne befolkning aldri stått på alpinski eller brett. Arenaen SNØ utenfor Oslo er ikke bare bygget for dem som er født med ski på beina, men like mye for folk som bare har lyst til å prøve seg i løypa.

Testkjørte anlegget

Slalåmentusiasten Rune Meberg lot seg ikke be to ganger da sjansen bød seg. Han testet nylig helårs-skianlegget SNØ. Med seg hadde han et «testteam», sønnen Didrik Meberg (16) og hans fetter Håvind Meberg (17). En venninne, Veronika Aas og hennes sønn, Samuel Aas (8) forsterket teamet.

SNØ er verdens råeste helårsarena for snøopplevelser. Les mer her!

– Jeg har kjørt forbi og kjenner til anlegget, men visste ingenting om det. Jeg er skikkelig overrasket over størrelsen innvendig. Slalombakken er like stor som den vi har hjemme i Holmestrand, sier Rune Meberg.

Han tror opplegget passer spesielt godt for folk som bor i byen og ikke har like gode muligheter for å komme seg opp i slalåmbakken.

Isklatring

Mens Samuel (8) prøver seg på et lånt snowboard, velger de eldste å kjøre slalåm. Rune skryter av høydeforskjellen i alpinbakken, hele 80 høydemeter. Apropos høyde: Rune og sønnen Didrik (16) har begge klatrekort, det såkalte Brattkortet.

– Vi var ikke klar over at det fantes isklatrevegg her, forteller Rune, som tenker at isklatring er noe han har lyst til å prøve neste gang.

Noe for alle

Markeds- og kommunikasjonsdirektør Lisa Strøm Pedersen forteller at landslagene og mosjonistene sto på døra da SNØ åpnet dørene i 2020. Anlegget byr på gode treningsmuligheter året rundt. Likevel er det først og fremst «vanlige folk» hun er opptatt av; de som ikke har hytte på fjellet, de som aldri har hatt ski på beina eller de som har det, men gjerne vil prøve noe annet.

SNØ er verdens råeste helårsarena for snøopplevelser. Les mer her!

– Du kan leie ski, du kan leie klær. Du kan komme som du er. Og du kan klatre i isveggen uten å måtte finne en isbre, forteller Strøm Pedersen.

Lisa Strøm Pedersen

Markeds- og kommunikasjonsdirektør ved SNØ

Anlegget skal gi heldagsopplevelser for hele familien. Og de små, som fortsatt ikke kan stå på ski, har et eventyrland med snøhuler å boltre seg i. De mer avanserte kan velge mellom slalåm, freeski, snowboard, isklatring eller langrenn.

Langrenn?

– Langrennsløypa henger i taket, ler Strøm Pedersen.

Løypa henger i en messanin og bukter seg i en sløyfe, med bakker og svinger, over alpinanlegget og isveggen. Høydeforskjellen er på 32 meter. Strøm Pedersen forteller at man får kjørt seg skikkelig, særlig hvis man skøyter.

– Det er en fin løype både for nybegynnere og aktive skiløpere, sier hun.

Man kan gå på langrenn fra klokken seks om morgenen.

«Rudolf Rodeo»

SNØ garanterer hvit jul. Fra i år blir det også ulike juleaktiviteter for barn, blant annen juleverksted, juleforestilling, Eventyrland i is og Rudolf Rodeo.

Rudolf Rodeo?

– Ja, her skal du forsøke å holde deg på ryggen til et mekanisk reinsdyr så lenge som mulig, avslutter Pedersen.

Rune og testteamet nøyer seg med å sitte trygt i stolheisen.

SNØ

17 minutter med Tog fra Oslo S
36 000 kvadratmeter med preparert snø (tilsvarer 45 håndballbaner)
Familiebakke, Racingbakke, Park (med blant annet hopp, rails og big jump), nybegynnerområde, langrennsløye, isvegg
Vegg-i-vegg med løypene finnes også utstyrsutleie og en rekke restaurant- og servicetilbud.

Les mer på snooslo.no

Av Christian Geelmuyden

Next article