Skip to main content
Hjem » Julestemning » Dette handler julen om for prest og Farmen-deltaker Thor Haavik
Julestemning

Dette handler julen om for prest og Farmen-deltaker Thor Haavik

FOTO: GJERMUND ØYSTESE

Thor Haavik gleder seg alltid til julen. For da får han en god mulighet til å stoppe opp og la roen senke seg. Vi har tatt oss en prat og funnet ut hva som er jul for Thor.

Hvilke tanker har du rundt julen 2021?

Jeg gleder meg alltid til julen. Da senker roen seg (selv om jeg jo jobber), verden står litt «stille« siden man får litt avstand og ferie fra hverdagen, man har ekstra tid til familien, og i år gleder jeg meg litt ekstra over at vi kan feire den med flere og fylle kirken igjen på julaften.

Hva handler julen om for deg?

Julen gir en god mulighet til å stoppe opp, ta en pause og tenke over hva som betyr noe for meg og hvem som betyr noe for meg. Jeg tenker den ikke handler så mye om å åpne pakker, men om å åpne våre hjerter for hverandre og for han som kom. I den mørke natt feirer og gleder jeg meg over at Jesus kom til verden – at lyset og håpet tok bolig blant oss. Fra trone til stall, fra himmel til jord, fra evighet til endelighet og elendighet – Gud ble menneske. Det er fint!

Hva er det som får deg i julestemning?

Her må jeg nok si: Lys som henger i butikkvinduer og ulike plasser, julebrus og juletre. Skulle til å si snø, men det får vi aldri i Bergen på julaften.

Hva er på middagsbordet på julaften?

Det nærmeste jeg kom «ungdomsopprør» var å spise grandiosa på julaften. Det gjorde jeg i mange år. Nå er det pinnekjøtt som er det store.

Next article