Hjem » Julestemning » Dette er jul for Halvor Bakke
Julestemning

Dette er jul for Halvor Bakke

Halvor Bakke
Halvor Bakke
Foto: Ragnar Hartvig og Nordic Wild Nostalgi

Hva er det som får Halvor Bakke i julestemning? Hva er hans beste tips til julegaver, og hvordan dekker man det perfekte julebordet? 

Hva må til for at du kommer i julestemning?

Jeg bare elsker tiden før jul mer enn romjul. Jeg starter å høre på julemusikk mot slutten av oktober (Ja jeg vet det er tidlig) men slutter første juledag. Så begynner jeg å snikinnføre de klassiske juleblomstene midt i november: Amaryllis, hyacinter og asalea, men alt kun i hvitt.

For meg tar rødt til jul alt for mye fokus, men en hvit naturjul med mose, kongler, kvister, hvite blomster og et hav av levende lys. Så bygger jeg videre på med kranser på ytterdøren og i vinduet. Men juletreet kommer aldri inn før lille julaften. Mine juletradisjoner har nok blitt litt fleksible og utvaskede med årene. Da jeg ofte feirer jul utenlands. Men før jeg reiser er det alltid juleverksted med venner og familie, og gjerne en førjulsmiddag med mamma og pappa.

Har du noen gode tips til julegaver?

De fleste av oss har jo ofte det vi trenger men en personlig gave er alltid hyggelig. I år vil jeg anbefale boken Mitt Rom der jeg forteller min historie. Eller hva med et lunt deilig flanell sengesett som tar deg tilbake til barndommens jul med klassiske julefarger som innbyr til lange julemorgener i sengen.

bok og kopp
Foto: Nordic Wild Nostalgi

Har du/familien noen juletradisjoner?

Måltidene i julehøytiden er viktige og ofte lange. Det å samles rundt et pent dekket bord er med på å understreke omsorg og kjærligheten du har til gjestene du har invitert til julelunsjen eller julemiddagen. Mitt nye juleservise Nostalgi innbyr nettopp til disse gode og lange måltidene. Diskre dekorert med alt det vi forbinder med julen, men fritt for nisser og røde kuler.

For meg er det å dekke et bord til julehøytiden noe av det beste jeg gjør. Jeg starter tidlig i november med å samle inn ulike kongler, mose, kvister og grener. Disse bruker jeg til å dekorere bordet med, sammen med de klassiske hvite juleblomstene. Jeg elsker de hvite små julestjernene sammen med et hav av ulike telysholdere. Du kan aldri ha for mye lys på et vinterdekket bord. Det er der magien ligger i kombinasjon av naturmaterialer, levende lys og blomster. For guds skyld, ikke glem linservietter. Det er tross alt høytid.

God jul fra meg!

Følg meg på Instagram, for mer inspirasjon.

Neste artikkel