Hjem » Julestemning » Beitostølen – porten til Jotunheimen
Sponset

Beitostølen er den kompakte fjellandsbyen med gode spisesteder, handel, snøsikkert og en byr på fantastiske turmuligheter året rundt. Årets nyhet er Ridderbadet som frister med bading og velvære i lune omgivelser.

– Beitostølen er selve porten til Jotunheimen, sier Atle Hovi, som er administrerende direktør i Beitostølen Resort.

– Jotunheimen Nasjonalpark byr på mange turmuligheter. Om du vil gå Besseggen eller gå til Rasletind ved Valdresflya, så finnes det et vell av muligheter i et fantastisk fjellandskap, legger han til.

Om du bor i Oslo, Bergen eller Trondheim, så er det enkelt å komme til Beitostølen. Fra Oslo tar turen rundt tre timer, men du kan også benytte en av Valdresekspressens fire daglige avganger fra Oslo Bussterminal. Veiene fra Bergen har blitt veldig gode, og kommer du fra Trondheim kan det kanskje friste å ta den nasjonale turistveien for å komme dit.

En fantastisk vinterdestinasjon

Om vinteren er de fleste aktivitetene knyttet til snøen. Med sin beliggenhet på 900 meter, er Beitostølen skisikkert med skisesong fra 1. november til rundt 15. mai. Destinasjonen frister både med alpint, langrenn og har en av Norges beste nybegynnerbakker for de som vil lære å stå på ski.

Hvordan skiller Beitostølen seg fra andre vinterdestinasjoner?

– Vinter og snø er gull for oss, som sol og strender er gull for Gran Canaria. I disse klimatider er verken vinter eller snø noe selvfølgelighet i Europa, der destinasjoner og skianlegg sliter flere steder. I så måte er vi heldige, som ligger såpass høyt som vi gjør, helt nord i Europa. Det betyr at vi er langt mindre eksponert for klimaendringene enn skidestinasjonene i mellom- og Syd-Europa, sier Hovi. 

Foto: Tor-Arne Paulsen

En magisk jul på Beitostølen

Det har vært en renessanse for julefeiring i fjellet de siste årene. Mange ønsker god gammeldags julefeiring, med gnistrende vinter og fine skiforhold i både turløyper og alpinbakker.

– Det er selvfølgelig fint å komme til dekket bord, med den gode og tradisjonsrike hjemmelagede julematen, i alle varianter. For ikke å snakke om Beitostølen Resort sitt populære dessertbord, som alltid utløser jubel hos både liten og stor; riskrem, karamellpudding, gele og vaniljesaus og saftige kaker. Dette er ei veldig fin tid, for våre gjester og for våre medarbeidere, som synes det er stas å kunne bidra til å skape fine juleopplevelser for så mange, sier Atle Hovi.

Foto: Cathrine Dokken
Foto: Cathrine Dokken

Gangavstand til alt

Beitostølen har gangavstand til alt og bomuligheter for alle. Her finnes alt fra leiligheter eller hytter med selvhushold til hotellovernatting med alle fasiliteter.

– Med så mye som 14 gode restauranter har vi også blitt en matdestinasjon, og du finner alt her, enten det er vinmonopol, dagligvarebutikker, vil oppgradere turutstyret i en av sportsbutikkene eller klippe håret, sier Hovi.

– Hit kommer gjerne aktive folk som vil gå i fjellet, men Beitostølen er også et fantastisk sted for barnefamilier, vennegjenger, firmaturer, foreninger eller treningsgrupper.

Foto: Tor-Arne Paulsen

Ridderbadet

I sommer åpnet Riddergaarden med toppmoderne leiligheter, den italienske restauranten Casa Montagna og velværesenteret Ridderbadet.

– I Ridderbadet står bading og avslapning i sentrum. Her finner du sauna, boblebad på verandaen og et stort basseng hvor du kan starte inne og svømme ut. De som er fysen på noe godt kan bestille det fra baren som serverer forfriskninger og snacksretter fra Casa Montagna, forklarer Hege Rødningen, som er avdelingsleder for Ridderbadet.

Ridderbadet har også en barneavdeling spesialdesignet for de yngste. Her er det trygt selv for spedbarn, siden bassenget bare er ti centimeter på det grunneste. Hele avdelingen er designet for å gi en lun følelse av velvære, noe også barn setter pris på.

Gode tilbakemeldinger

Etter en lang dag med skikjøring eller andre utendørsaktiviteter, er det ingenting som slår en avslappende stund i Ridderbadet. Ridderbadet tilbyr dessuten en alternativ aktivitet som garantert vil varme både kropp og sjel på en hustrig regnværsdag. Derfor uttrykker gjestene glede over å ha et slikt tilbud på Beitostølen.

– Ridderbadet inviterer deg til å synke ned i strandstolene med en bok, nyte en forfriskning fra baren, ta en dukkert i bassenget, eller bare slappe av i den rolige og harmoniske atmosfæren. Med lange åpningstider hver dag hele året, er Ridderbadet stedet for de som søker avkobling og velvære på Beitostølen, avslutter Rødningen.

Velkommen til Beitostølen – en fjellandsby med aktivitetseldorado for både vennegjenger og familieturer 365 dager i året!

Av Tom Backe

Neste artikkel