Hjem » Julestemning » 8 gaver som forandrer verden
varme pakker

8 gaver som forandrer verden

Foto: Unsplash

I julen er det mange som ønsker fokuset bort fra forbruk og over på alternative gaver. I denne oversikten finnes mange flotte gaver – både fysiske og symbolske – som varmer de som trenger det mest.

1. Advent for alle

En helt ny type julekalender. Istedenfor å få en gave hver dag, støtter du 24 gode formål. En ny åpnet luke betyr støtte til en ny organisasjon.

2. Geit i ny drakt

Kirkens Nødhjelp har dresset opp den tradisjonelle geita – nå i ny drakt som strikkegenser. Inntektene fra strikkesettet blir brukt på en ekte geit til noen som trenger det.

3. Gjør verden litt lysere

Mange liker å tenne lys i mørketiden og vi forbinder vinteren med innekos. Amnesty selger stearinlys slik at engasjementet for menneskerettigheter kan brenne litt lengre.

4. Varmen fra julestjernen

En donasjon til Kreftforeningen sin forskning betyr at en julestjerne blir hengt opp på et sykehus du velger. Dette er en fin påminnelse til de som ikke får tilbringe julen hjemme at de ikke er alene.

5. Vaksine, fødselsbevis eller skolemateriell

En vaksine kan bety forskjell på liv eller død. Et fødselsbevis er viktig for at et barn skal være registrert og ha krav på sine rettigheter. Å kunne gå på skolen er en viktig investering for å komme seg ut av fattigdom. Symbolske gaver fra Plan International Norge gir barn bedre muligheter i fremtiden.

6. Telt, varme tepper eller vinterklær

Husly og varme er ekstra viktig i de kalde vintermånedene. Flyktninghjelpen er til stede med livsviktig hjelp til mennesker på flukt.

7. Startpakke for en mor, kosttilskudd eller terapeutisk melk

Som mor og far er man bekymret for barnet sitt. En gave til Unicef betyr at nybakte foreldre og deres barn får bedre levevilkår i livets første fase. 

8. Vann er liv

Mennesker, dyr og planter trenger rent vann for å overleve – det er essensielt. Sabima, WWF Verdens naturfond og Kirkens Nødhjelp er blant de som arbeider for plastfritt hav og rent drikkevann til alle.

Av Rikke Solberg, kommunikasjonsansvarlig i Norges innsamlingsråd

Neste artikkel