Skip to main content
Hjem » Julestemning » 5 av Norges beste julemarkeder
julemarked

5 av Norges beste julemarkeder

Julemarkedet på Røros. Foto: Øyeblikket foto

Førjulstiden kan bære preg av stress. Gaver skal handles, huset skal vaskes og pynt skal tas frem. Ro deg ned, ta en pause. Spis deg mett på lokalmat og nyt både teater og konserter på et av Norges beste julemarkeder.

1. Jul i Vinterland

16.11.19 – 30.12.19

Rett ved Spikersuppa på Karl Johan finner du et av Oslos triveligste julemarkeder – Jul i Vinterland. Her kan du nyte deilig mat og drikke, kjøpe årets julegaver og oppleve et flust av aktiviteter. Hva med å ta en tur i Julestjernen – det 33 meter høye pariserhjulet? Eller kanskje du heller vil ta turen på en teaterforestilling? Her finnes noe for alle – store som små!

2. Norsk Folkemuseums julemarked

30.11.19 – 01.12.19 og 07.12.19 – 08.12.19

Det kulturhistoriske museet åpner nok en gang dørene til et av Oslos mest populære julemarkeder. Her får du uten tvil julestemning. Hele museet dekoreres til jul etter ulike tidsepoker, og markedsbodene bugner av deilig tradisjonsmat og spennende varer som blir fine julegaver. Opplev førjulskonserter, familieforestillinger og julekåserier.

3. Julemarked Røros

05.12.19-08.12.19

For ellevte gang arrangeres det julemarked i Røros’ sjarmerende handlegater. Markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter er stikkord. Her kan du hilse på reinsdyret Lopmje tjaelmie og treffe selveste Nissefar. Under julemarkedet vil det også være mulig å ta en tur med hest og slede, og oppleve flotte julekonserter og teaterforestillinger.  

4. Bergen julemarked

28.11.19 – 22.12.19

I hjertet av Bergen, på Festplassen, finner du Bergen Julemarked med nærmere 80 markedsboder og mange spennende attraksjoner. Den lille, klassiske hestekarusellen er veldig populær blant de yngste gjestene, og pariserhjulet er perfekt for hele familien. Like i nærheten finner du også Pepperkakebyen – verdens største pepperkakeby, laget av barnehager, skoler, bedrifter og tusenvis av andre frivillige.

5. Julemarkedet i Trondheim

06.12.19 – 21.12.19

Ta deg en pause i hverdagen og nyt førjulstiden på Julemarkedet i Trondheim. Markedet kan by på flotte håndverk og deilig lokalprodusert mat. På menyen finner du et variert utvalg av både drikke og mat, som nystekt reinsbyger og bacalao. Opplev teater, konserter, trubadurer og sledetur med hest. Ta en gløgg-pause og varm deg i Kafélavvoen som rommer 500 mennesker.

Av Ingvild Heia

Next article