Hjem » Julestemning » 3 tips til bærekraftige julegaver
Julestemning

3 tips til bærekraftige julegaver

Foto: Unsplash

Fæbrik ble etablert i 2020 av Jenny Skavlan, Ingrid Bergtun, Mari Norden og Ingrid Vik Lysne, og har som mål å engasjere flere til å sy selv og tenke mer bærekraftig. De selger derfor mønstre, kurs og stoff, slik at nettopp du kan lage din egen garderobe eller sy om din allerede eksisterende garderobe. Vi har tatt en prat med dem.

Hva skal til for at dere i Fæbrik kommer i julestemning?

Det skal ikke mye til for at vi skal komme i julestemning. Å tenne et par stearinlys og skru på en juleliste på Spotify! Og så skader det ikke at det lukter nybakte pepperkaker tidlig desember. 

Har dere noen tips til bærekraftige julegaver?

3 tips til bærekraftige julegaver:

1. Hør med de du skal gi gave til hva de faktisk ønsker seg. Så vet du at gaven blir brukt og ikke ender i en skuff. 

2. Når du vet hva de ønsker seg, kan du finne det brukt? Sjekk apper som Tise og Finn! 

3. Hva med et godt gammaldags håndskrevet gavekort med gavekort på noe dere kan gjøre sammen? Er det noe du kan som du vet den andre gjerne vil lære seg? Sy- eller reparasjonskvelder, matlagingskurs eller kanskje museum eller tur i skogen? Det er mange ting som kanskje er lett for deg men som har høy terskel for noen andre. 

Trenger man mye erfaring for å klare og sy etter deres mønstre?

Du trenger ingen erfaring for å sy våre mønstre, men du trenger en symaskin! Hvis du ikke har en selv kan du kanskje låne en for å teste? Alle oppskriftene våre kommer med nøye steg for steg video innhold som holder deg i hånda hele veien. Og hvis du er helt nybegynner kan du også se vårt digitale nybegynner sykurs! Vi anbefaler å starte med det og så sy Isipisipants. Og så ligger syverdenen for dine føtter. 

OPPSKRIFT TOTEBAG

Bilde: Copyright © Fæbrik 2022 
Bilde: Copyright © Fæbrik 2022 
Bilde: Copyright © Fæbrik 2022 
Bilde: Copyright © Fæbrik 2022 
Neste artikkel