Skip to main content
Hjem » Høststemning » Ta i bruk Norge i høstferien
reise

Ta i bruk Norge i høstferien

Foto: Erik Kjelsrud

Før pandemien var høstferie i ferd med å bli stadig mer populært, med så mange som nær syv av ti som hadde planer om å dra på en ferie- eller fritidsreise i løpet av høsten i 2019.

I år er det grunn til å tro at enda flere vil legge høstferien til eget land, og NHO Reiseliv får meldinger om at mange populære destinasjoner er i ferd med å bli fulle. Ett resultat av pandemien er nemlig at nordmenn er blitt flinkere til å booke Norgesferie tidligere, nettopp fordi de har erfart at det kan bli fullt.

Flust av aktiviteter

Vi har flust av aktiviteter å velge i rundt om i landet, både for barnefamilier og aktive reisende. Norge er verdensmester i naturbasert reiseliv. Høyt og Lavt har populære klatreparker overalt i Norge, der hele familien kan oppleve lek, mestring og læring i tretoppene. På Canvas Hove og Canvas Telemark kan du oppleve en ny dimensjon av campinglivet, i luksuriøse «Glamping-lavvoer» ved sjøkanten. Er du mer glad i hotellivet, tilbyr storstua Fyri Resort på Hemsedal alt fra avslappende spa-omgivelser til vandring, rafting, klatring og en spektakulær Via Ferrata. På Geilo har en ny Bike Arena nylig åpnet, der man kan kjøre pumptrack og dirt tracks, raske flytstier eller familievennlige løyper på grus og sti.

Er storby mer din greie? I Trondheim kan du i høst oppleve intimkonserter med store artister, paret med et godt måltid på det prisbelønte Britannia Hotel. I Oslo fylles igjen serveringsstedene rundt om i byen, fra det trendy Tøyen-området til Aker Brygge, og det er ikke tilfeldig at årets Nordiske Michelinstjerner skal deles ut i matbyen Stavanger.

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto: Oda Hveem

Storslått natur

For mange handler høstferien om å trekke ut i den flotte norske naturen. Erfarne havfiskebedrifter fra Kvernepollen Rorbuer utenfor Bergen til Saltstraumen Brygge i Nordland gir hele familien spektakulære omgivelser ute i havgapet. I Nord kan du dessuten oppleve det fantastiske nordlyset så tidlig som september, og alt fra hundesledekjøring, dykking og hvalsafari.  

Det enkle er ofte det beste, og i Norge har vi storslått natur og et flott kulturlandskap nær mange fine overnattingssteder. Noen av disse ligger rett ved storbyene. Selv har jeg allerede vært to ganger på fjellet Slogen på Sunnmøre på sensommeren, hvor den gjestfrie Patchellhytta ligger vakkert til ved foten av fjellet og det historiske hotellet Union Øye ligger på andre siden. Slike steder har vi over hele landet. DNT har flust av storslåtte overnattingsopplevelser å tilby, med hele 500 hytter og rundt 20.000 kilometer merkede sommerruter over hele landet. Norge har et utrolig variert og rikt tilbud for den perfekte høstferien, og i år tror jeg enda flere vil oppdage dette tilbudet.

Av Kristin Krohn Devold, Administrerende direktør i NHO Reiseliv

Next article