Skip to main content
Hjem » Høststemning » Oppdag Vestlandet i høstprakt
Sponset

Vestlandet er et eventyr om høsten. Trær og vegetasjon i høstdrakt som speiler seg i den kalde fjorden, kanskje litt snø allerede på toppene, frisk luft – og mindre folk enn om sommeren.

Noen utendørsaktiviteter gir deg de fineste opplevelsene om høsten – som vandring, eller kajakk. Om høsten er det fantastiske farger i fjellet, og selv om temperaturene kryper nedover gradestokken er det fortsatt behagelig. Du trenger ikke nødvendigvis å dra langt heller; rundt de vestlandske byene finnes det lett tilgjengelige turer. Hva med å utfordre grensene dine, og prøve rafting, zipline eller andre aktiviteter som får adrenalinet til å pumpe?

Hvor bør vandreturen gå i høst?

Adrenalinfylte aktiviteter

Smak på høstens lokalmat  

Fjordene er Norges frukthage, og vi dyrker blant annet epler, pærer og plommer. Sognefjord- og Hardangerregionen er spesielt kjent for dette, samt for siderproduksjonen. Gå heller ikke glipp av lokale, smakfulle varianter av eplekake.

Høsten er også tiden for nydelig, mørt kjøtt. Villsau, hjort, reinsdyr og beitedyr har gresset på ville vekster gjennom hele sommeren og er nå fulle av smak. Enten du vil spise et tradisjonelt måltid på en av de mange gårdene eller høste et minne fra en kulinarisk topprestaurant er du i trygge hender langs fjordene. Her finner du en rekke serveringssteder med dyktige kokker som brenner for bærekraftige og lokale råvarer. Len deg tilbake og nyt en kulinarisk reise igjennom fjordene hos Bocuse d’Or vinner Ørjan Johannessen på Bekkjarvik Gjestgiveri. Eller besøk en av de anerkjente Michelin-restaurantene i regionen, som Renaa, Sabi-Omakase og BARE Restaurant. Her vil du kunne oppleve den vestnorske kulturen gjennom en smaksreise som vil gi deg vann i munnen og minner for livet.

Les mer om stjernespekkende matopplevelser på Vestlandet

Ta et dykk ned i kulturarven, kunst og arkitektur

Er det ruskevær? Trekk innendørs og ta et dypdykk i kulturhistorien vår: besøk Sagastad på Nordfjordeid, KODE kunstmuseer i Bergen eller stavkirkene. Er du interessert i vikinghistorien, kan du i tillegg til Sagastad legge turen innom Njardarheimr i Gudvangen, eller Avaldsnes utenfor Haugesund. Mange av stavkirkene våre finner du langs Sognefjorden og kan dateres over 1000 år tilbake i tid.
 
Det er mange museer verdt et besøk i regionen. I matbyen Stavanger kan du besøke det litt sære hermetikkmuseet, eller Oljemuseet for å lære om det norske oljeeventyret. Spesielt Stavanger, men også Bergen og vesle Utsira er også kjent for gatekunsten. I vakre Ålesund venter Jugendstilsenteret og kunstmuseet Kube. Langs de nasjonale turistvegene er det spennende arkitektur og utsiktspunkt. 

Mer om kulturelle opplevelser på Vestlandet

Topp 11 utsiktspunkter langs nasjonale turistveger

Foto: Fjord Norway / Visit Norway

Bo godt

Hva med en overnatting utenom det vanlige? En natt på et fyr? Eller i et ærverdig spahotell i fjordkanten som Hotel Ullensvang, Hotel Union Geiranger eller Angvik gamle Handelssted. Du kan også sove trygt på bratte heng, nyte utsikten kloss på storhavet eller overnatte oppe blant granstammene mellom høye fjell: ta en titt på overnattingssteder som Hardanger Fjordtun, Raw Ocean lodge eller Engeset trehytter. Mulighetene er mange enten du liker boutique hotell, arkitektoniske perler eller familiedrevne, små overnattingssteder som for eksempel Nes Gard i Sogn. 

10 hotell som skiller seg fra mengden

Spektakulære hytter i Vestlandets ville natur

Planlegg høstens eventyr  

Planlegger du vennetur i løpet av høsten har vi gode tips til deg. Ser du etter gode alternativer til høstferie med familien? Eller er det kjæresten du vil overraske? På Vestlandet finner du det meste – om det er aktiviteter, byferie, barnevennlig eller romantikk du er på jakt etter.

14 tips til vennetur på Vestlandet

14 tips høstferie med familien

14 tips til en helgetur for din kjære og deg

Planlegg selv ved hjelp av reiseplanleggeren

Av Fjord Norge

Next article