Hjem » Høststemning » Finn høstens hvilepuls med disse syv tipsene
interiør

Finn høstens hvilepuls med disse syv tipsene

Foto: Pål Kinder

Vi er i ferd med å legge en helt spesiell tid bak oss. Hjemmet har vært vårt rede der vi har søkt trygghet, og der vi har oppholdt oss over dobbel så lang tid som vanlig.

Hvordan vil dette prege interiørvalgene for denne helt spesielle høsten? Med litt ustøe ben skal vi ut av redet igjen, for vi vet mer enn noen gang tidligere hvor viktig hjemmet er for oss. Vi vil derfor i stor grad verne om hjemmelivet. Vi vil fortsette å male, snekre, strikke og lage god mat. Men nå kan vi nok en gang invitere familie og venner.

1. Spisebordet vil bety ekstra mye for oss. Alle må ha et spisebord. Kommer i alle former og blir så godt som nytt med en tung linduk. Vi vil dekke på med lune stoffer og rustikke serviser som tåler en støyt, men kombiner det gjerne med festglass i krystall og vakre mønstre. Med en vakker borddekking selv i en travel hverdag gir du omsorg for dine gjester og forteller hvor mye de betyr for deg. Under bordet vil vi ha et tykt teppe som er med på å definere spiseplassen. Her er det lekkert å kombinere litt strammere design med et kelim-teppe innkjøpt på en ferietur, eller et mykt ullteppe som varer livet ut. Ikke kjøp syntetisk!

2. Gjenbruk er mer populært enn noen gang denne høsten! Men ikke bare gjenbruk, her er det kontrastene som gir det beste resultatet. Jeg tror vi blir mye mer bevisste på kjøpene vi foretar oss, og impulskjøpene blir det nok færre av. Er det et sted vi kommer til å ha fokus på nå i høst er det uteplassen. Vi ønsker å skape mindre skiller mellom inne og uteområdene, og hagene blir til funksjonelle og koselige møteplasser for helårsbruk med bålpanner og saueskinn.

Foto: Marianne Haga Kinder / Pål Kinder

3. Et lite hjertesukk… Er de grønne plantene blitt stygge etter sommeren, plasser de et annet sted for å se om de kommer seg. Hvis ikke, så invester i noen nye planter! Store grønne planter trenger vi alle. De burde egentlig kommet på rød resept! Dette kombinert med tre, kurv og strå gir en deilig naturlig følelse. Lag små stilleben og ikke la det bli for mye.

4. Når det kommer til fargevalg vil vi se et rolig interiør i myke farger. De naturlige tregulvene er aktuelle som aldri før og vi velger gjerne samme fargeskala i mattmalte vegger. Dette gir ro og passer godt til den naturlige stilen.

5. Gardinen gjør sitt inntog, og det er helt utrolig hva de rette gardinene gjør med et rom. Her velger vi også naturmaterialer som ull og lin. Sy en 1700-talls liftgardin for å skjerme mot solen, eller heng voluminøse sidefag rundt vinduene.

Foto: Marianne Haga Kinder

6. Høst er tid for inspirasjon. Finn din favorittpodcast. Har du oppdaget podcasten «Inspirasjonshuset»? Inspirasjonshuset handler om interiør, reise og kongestoff. Med navnet ønsker vi å inspirere, og «hus» forener oss. Hus assosieres med hjem, hytte, bolig, hotell&overnatting, men også kongehuset med sine eiendommer og slott. Her finner du også «hjemme hos»-episoder og «kaffepraten». Marianne og Tove ønsker at podcasten skal gi lytterne noe mer enn bare det overfladiske. I møtet med mennesker er de opptatt av å få frem både oppturer og nedturer. For dette gir viktige erfaringer som vi kan lære noe av på livets vei. Tove Taalesen og Marianne Haga Kinder står bak Inspirasjonshuset.

7. En siste ting! Gjør det til en god vane å rydde og kvitte deg med ting du ikke bruker lenger. Et ryddig hjem gir et ryddig hode!

Fakta

Marianne Haga Kinder er en kjent Influencer innen interiør og hage i Norge. Marianne har over 172.000 følgere på sin Instagramkonto @inspirasjonsguidennorge og omtales som interiørekspert. Hun arrangerer Gullfjæren, som er årets store happening innen interiør på Instagram. Marianne har de siste ti årene drevet sitt egen firma med foto, interiørstyling og rådgivning i SoMe. I tillegg er hun en del av «Stylistligaen» Hun holder jevnlige Instagramkurs og trend foredrag. Det siste året har hun lansert podcasten «inspirasjonshuset.

Av Kristine Haga Kinder, inspirasjonsguidennorge

Neste artikkel