Hjem » Høststemning » Engø Gård: Høststemning til fingerspissene
Sponset

Tradisjonelt er høsten en tid for god mat, kos og peis i heimen, men nå som det meste er åpnet igjen, er det også mange som har behov for å finne ut hva som eksisterer der ute. Et godt tips er Lazy Sunday på Engø Gård. Perfekt for den gode høstfølelsen for konferanser og private.

Engø Gård på Tjøme er en del av De Historiske Hotel og Spisesteder, og en helårsdestinasjon for opplevelser og avslapning, med overnatting og spa.

Det unike spa-Badehuset, bygget i engelsk «Conservatory Style», har oppvarmet basseng, boblebad og badstue. God musikk for avslapning og duften fra hotelldirektørens egenproduserte handscrubs, for sesongen laget med honning og appelsin, skaper lun høststemning.

Et unikt sted

Begynnelsen til hotell- og restaurantdriften var Pihls pensjonat startet av Frithjof Pihl og hans søster Daisy i 1924. Frithjofs første kone Babs var britisk, og tilførte stedet den britiske charme og eleganse. Fordi hun raskt begynte å «sile» gjestene, ble det etter hvert noe av et privilegium å få adgang.

– Vertskapets sjel henger i veggene helt fra Pihls tid – da det var spesielt inviterte, men i dag er det åpent for alle. Det har et eksklusivt preg, ja, men kvaliteten og tanken og kjærligheten bak er viktigst. Vi prøver å gjøre noe spesielt og skape et unikt sted, kommenterer administrerende direktør Emma Järpell.

Foto: Engø Gård

Lazy Sunday

Atmosfæren er casual og avslappet. Lazy Sunday-konseptet, med litt lavere pris, sies å være veldig populært. Afternoon Tea, kose seg i spaet, og nyte casual dining og en toretters middag, herlig frokost på mandag, og så avsted. Som Emma påpeker, det er den perfekte start på uken.

Noe nytt som ble lansert nå i høst, er Dayspa, med fri tilgang til spa og fasiliteter. De som ønsker noe mer gullkantet på hverdagen, velger den klassiske Engø seksretters menyen med overnatting og spa.

Hummer til middag

Engø Gård er opptatt av at de gode råvarene og menyen følger årstidene. I oktober er det hummersesong. Da inviterer de til muligheten for grupper og konferanser å booke høststemning med hummermiddag i Sjøboden.

Der, på svaberget ved Engø, kan gjestene spise hummer tilberedt av kokk eller lage maten selv. Hummersafari og fisketurer er ellers populære aktiviteter, som vertskapet kan legge til rette for.

– Vi er her for våre gjester og arranger alt, fortsetter Emma.

Emma Järpell

Administrerende direktør, Engø Gård

Magisk stemning

– Alle er velkomne i høstmørket. Man er mye påkoblet i en stressfull hverdag og da er det bra å kunne bli frakoblet, senke skuldrene og nyte god mat og drikke. Det er energipåfyll å komme til Engø.

– Når du fortsatt kan være ute, gå til Badehuset i morgenkåpe og nyt sjøutsikten. Det er sjelfullt stille, og det eneste du hører er fuglene som kvitrer. Da er det som å klyve inn i en Disney-film. Magisk, oppsummerer Emma Järpell.

Av Anett Kilén

Neste artikkel