Skip to main content
Hjem » Gaming » Hamar skal bli et kraftsentrum for VR-teknologi
vr-teknologi

Hamar skal bli et kraftsentrum for VR-teknologi

Vr-teknologi
Vr-teknologi

Tekst: Tom Backe Foto: Hamarregionen Utvikling

Det fremste spillutviklingsmiljøet i Norge ligger på Hamar. Nå satser sterke krefter på at Hamar også skal bli ledende innen VR-teknologi.

– På Hamar har vi har hatt foregangsbedrifter som Making View og andre gründere som har arbeidet med VR i mer enn ti år. Spillutviklingsmiljøet er også viktig for den satsningen vi nå er i gang med nå. I samarbeid med både Høgskolen i Innlandet, kommuner, fylkeskommunen og Hamarregionen Utvikling, bygges nå et kraftsenter innen VR med en innvestering på over 50 millioner. Spill og VR-miljø skal samles i et nytt gründerhus midt i idylliske Hamar. Ikke minst etablerer EON Reality seg i regionen, sier Eli A. Bryhni som er konstituert daglig leder i Hamarregionen Utvikling.

EON Reality er en verdensleder innen programvare og som leverandør av VR-innhold. EON Reality satser som første sted i Norden i Hamarområdet, og med denne satsningen vil for eksempel et stort bibliotek som kan benyttes til å bygge nye innholdsløsninger bli gjort tilgjengelig for utviklerne på Hamar.

– Interessen er stor og vi ser at det er mange selskaper som ønsker å bli en del av dette miljøet og som banker på døra vår, tilføyer Håvard Røste som er prosjektleder for VR-satsningen på Hamar.

Gründerhus og skole

Planen er å etablere et større gründerhus som skal være et kraftsentrum for utvikling av VR-teknologi. Her skal det blant annet etableres showroom og opprettes en VR-skole som Høgskolen i Innlandet er ansvarlig for i samarbeid med EON Reality.

– Skolen starter opp til høsten, mens selve gründerhuset etter planen skal stå ferdig i løpet av første kvartal neste år. Ambisjonen er at gründerhuset skal bli et sentrum for VR-teknologi, ikke bare i Norge, men for hele Norden, sier Bryhni.

– Vi inviterer inn nye samarbeidspartnere som kompetansemiljøer og gründerbedrifter og håper på en kraftsamling for å ta i bruk ny teknologi på bred front.

Opplæring og helse

VR-teknologi kan benyttes innen en rekke områder. Allerede den 2. november inviterer de til konferanse på Hamar, der VR innenfor opplæring og helse står på dagsordenen.

Next article