Skip to main content
Hjem » Festivalguiden » Sofienbergparken: en helg med musikk, mat og gode vibber
Festivalguiden

Sofienbergparken: en helg med musikk, mat og gode vibber

Sponset av:
Foto: Kim Thanasak
Sponset av:
Foto: Kim Thanasak

Helgen 13. til 15. juni kan du oppleve en storartet fest- og musikkopplevelse i hovedstaden. Hva med en kveld med Stormzy, Massive Attack og Highasakite, bare for å nevne noen av artistene på åpningskvelden for Piknik i Parken på Grünerløkka?

Det er gått ti år siden musikkfestivalen så dagens lys for første gang, den gang i Vigelandsparken. Siden er festivalen bare blitt bedre og bedre. Etter pandemien ble den flyttet til Sofienbergparken, til stor glede for publikum. Flyttingen ble drevet av ønsket om å gjenskape en stemning som var spesielt fremtredende i festivalene for ti år siden.

– Vi ønsket en festival som var litt mer koselig, og jeg må si jeg har hatt noen av mine beste musikkopplevelser på Piknik i Parken, mye takket være omgivelsene. Her er målet å slippe lange, irriterende køer og folkemengder som skumper borti hverandre. Det gir bare høye skuldre, men det skjer ikke i Sofienbergparken, forsikrer primus motor Peer Osmundsvaag.

Avslappet

– Lyden er også fantastisk, nesten som å lytte til hifi hjemme, noe jeg tror Massive Attack-fans spesielt vil sette pris på, for her får man virkelig anledning til å nyte detaljene i musikken.

Akkurat det er noe av det fine med PiP: musikk som gir rom for ettertanke, med hjemmekoselige, håndlagde skilt på festivalområdet, malt av frivillige som brenner for pikniken, og som Peer sier:

– Selv om vi har vokst med årene, prøver vi å bevare den intime følelsen. Likevel tiltrekker vi oss store internasjonale navn. Forleden snakket jeg med en engelskmann som ble overrasket da jeg fortalte at vi bare har rundt 8000 publikummere på en helg. Det er jo spesielt, for vi har band på scenen som vanligvis spiller for 20 000 om gangen!

Foto: Mariell Breivik

– Vi har jobbet hardt med å skape intime settinger i Oslo, og det ønsker vi å bevare, selv om vi har vokst. Blant årets headlinere er det utvilsomt Massive Attack som står i spissen, og torsdagen ser ut til å bli utsolgt. Den kvelden får de blant annet selskap av Ane Brun, Metteson, Mari Boine og Frida Ånevik, med flere.

Bredt spekter av artister

Men det stopper ikke der! Årets Piknik i Parken kan også friste med Hannah Storm, Mannskoret, Highasakite, Ora the Molecule, Tom Odell, HILLARI, Mildlife, Georgia, Stormzy, L’Impératrice, Arif, Ari Bajgora, No. 4, Nathaniel Rateliff & the Night Sweats, Minor Majority og Unge Obi.

– Målet er å skape en unik stemning hver av de tre dagene, og det reflekteres i artistutvalget. For eksempel tror jeg at franske L’Impératrices sofistikerte chic-disco blir en øyeåpner for mange på lørdagskvelden. Stormzy, som ikke har vært i landet på lenge, har gjort mye spennende siden sist, forteller festivalsjefen.

Mat- og musikk-pairing

– Jeg gleder meg også til Tom Odell og Highasakite, selvfølgelig, med både nye låter og gamle hits. En piknik er ikke komplett uten mat, og i år har vi virkelig satset, med hjelp fra restaurant- og matmogul Mathias Steinbru. Han har sørget for en variert matopplevelse, ikke bare fem burgerutsalg og like mange taco-steder. Mathias har håndplukket aktører vi vanligvis ikke finner på festivaler, og lagt opp til «pairing» av mat og musikk. Jeg ser frem til å se hva han får til, for det handler jo om å nyte dagen med god musikk, gode venner og god mat!

Foto: Helge Meisland

– Vi har mange telt og benker på området, så det blir en komfortabel opplevelse for alle, også for dem som ikke vanligvis går på festivaler. Og siden vi ikke har økonomiske motiver, har vi ikke spart på noe, med øl- og vinsmaking, quiz, silent disco, debatter, bokbad, standup, barneprogram og live-podkasting. Med andre ord tror jeg vi har noe for alle. Vi gleder oss virkelig, avslutter piknikgeneralen.

Av Jarle Petterson

Next article