Skip to main content
Hjem » Festivalguiden » Philip Emilio: Tar med vann, solbriller og rumpetaske på festival
tips

Philip Emilio: Tar med vann, solbriller og rumpetaske på festival

Philip Emilio
Philip Emilio
Philip Emilio. Foto: akam1k3

Det aller råeste festivalminnet til Philip Emilio har han fra Slottsfjell. På bare en halvtimes varsel fikk han vite at han skulle spille på Kongescenen foran 10 000 mennesker.

– Helt sjukt rått, smiler Philip Emilio når han forteller om de gode minnene fra Slottsfjell i Tønsberg sommeren for noen år siden.

– Arif og jeg satt i bilen på vei til Slottsfjell for å ha et show under det som egentlig er et afterparty til selve festivalen. Konseptet heter «Kastellnatt», og er nesten som et slags nachspiel sent på kvelden. Så ringer manageren vår og kan fortelle at en av headlinerne, rapperen Action Bronson, som skulle spille på Kongescenen, hadde kansellert, og lurte på om vi kunne gå rett på scenen når vi kom fram. Det var meg, Arif og Unge Ferrari som sto på scenen. Foran oss hadde vi et publikum som sikkert telte 10 000 mennesker med armene i været. Som artist er nok dette det aller beste minnet jeg har, og noe jeg absolutt aldri kommer til å glemme, fortsetter han.

Med røtter i Oslo

Philip Emilio er født og oppvokst i Oslo. Når vi spør om hvor i Oslo, svarer han at han er «overaltfra», og det stemmer godt. Familien hans flyttet nemlig mye rundt da han var barn. Allerede som åtteåring begynte han å leke med musikk, og i 2011 kom det som ble gjennombruddet hans:

– Jeg ble vel egentlig introdusert til musikkbransjen da jeg ble Ukas Urørt med låta «Lock You Down». Det var det som startet alt, og siden har ballen bare rullet fortere og fortere, forklarer han.

Philip Emilio
Philip Emilio. Foto:  Gitte Paulsbo/Nora Creative

Glad i festivaler

Etter at musikkarrieren tok av, har han spilt på mange festivaler, deriblant Hove, Stavern, Slottsfjell, Træna og Roskilde. Han har stått mer på scenen på festivaler enn som betalende publikum, men han vet godt hvilke tre ting han vil ta med hvis han skal besøke en festival:

– Først og fremst vann. Det må jeg alltid ha, så trenger jeg solbriller og en rumpetaske jeg kan ha de andre tinga mine i. Også en badeshorts kanskje, ler han.

– Jeg forbinder jo disse festivalene med god sommerstemning, så da burde jeg vel sagt sovepose også, men jeg har aldri testa disse festivalcampene siden vi alltid bor på hotell når vi er artister. Derfor kan jeg ikke skryte på meg noen erfaring der.

Ingen planlagte festivaler

Akkurat nå arbeider Philip Emilio med debutalbumet sitt. Det betyr strukturert studioarbeid til faste tider hver eneste dag, sunt kosthold og tidlig i seng.

– Nesten som å jobbe på kontor. Jeg har riktignok aldri jobbet på noe kontor, men jeg tror nok at mye er likt siden hverdagene blir mye mer rutinepregede enn det jeg er vant til. Etter nesten tre år på veien har jeg fått døgnrytmen tilbake, jeg legger meg tidlig og spiser sunt. Egentlig gjør jeg alt det som moren min alltid har sagt at jeg skal gjøre, og det er egentlig litt digg.

– Jeg skal helt sikkert spille på festivaler igjen, men akkurat i år var det riktig å prioritere albumet. Men det er klart – jeg liker jo godt å spille foran et stort publikum, så skulle det dukke opp tilbud i sommer kan det godt hende at jeg stiller opp på kort varsel. Man vet aldri, smiler han lurt.

Av Tom Backe

Next article