Hjem » Festivalguiden » Øyafestivalen med en helt unik miks
Sponset

I august braker det endelig løs. Etter to altfor stille år, skal Tøyenparken igjen fylles til randen med sommervarme mennesker, musikk, mat og samhold. Det blir en herlig og helt unik miks av norsk og internasjonal musikk, nytt og gammelt, bredt og smalt, og stort og smått.

– Vi har fått mye feedback fra artistene som dirrer etter å spille igjen. Det er ikke det samme å spille for 200 publikummere, og mange har ikke spilt i det hele tatt de siste to årene, sier Claes Olsen, bookingsjef for Øyafestivalen.

Han forteller at billettsalget går utrolig bra, og at de ligger langt foran de forrige årene.

– Vi har med de fleste artistene som var booket for 2020 og 2021, i tillegg til en del nye navn, sier han, og nærmest bobler over av eksempler:

– Vi har alt fra store internasjonale stjerner som Gorillaz, Nick Cave & The Bad Seeds og Florence + The Machine til norske artister som Aurora og Girl in red. Sondre Lerche har, tradisjonen tro, åpningskonserten på lørdag. Det kommer historiske artister som Bikini Kill, Bright Eyes og Suede, og det kommer nykommere som nettopp har eller er i ferd med å slippe sin første singel, sier han.

Claes Olsen

Bookingsjef for Øyafestivalen

Spent på Gorillaz raider

– Og så har vi utrolig mange bra kvinnelige soloartister og band med kvinnelige medlemmer. Vi jobber bevisst med å ha begge kjønn godt representert, legger Birgitte Mandelid til. Hun er program- og markedssjef for Øyafestivalen.

På spørsmål om hva de gleder seg mest til personlig, trekker Olsen frem Gorillaz.

– Jeg sitter i spenning og venter på raideren til Gorillaz. Jeg lurer på hvem de har med seg som gjesteartist. Sist de var på turne, hadde de med seg Little Simz, og på USA-turneen hadde de med seg Thundercat, sier han.

Etter to avlyste år gleder vi oss noe helt vanvittig til å dele musikkopplevelser, fest, fellesskap og god stemning i Tøyenparken i august. Les mer og kjøp billetter her!

Øya på Independents liste

Selv om Øyafestivalen er liten i europeisk sammenheng, er det mange som er forbløffet over at de har så mange store navn.

– Vi blir ofte målt opp mot de store, internasjonale festivalene, sier Mandelid, og forteller at festivalen er med på Independents liste over de 18 beste festivalene i Europa.

Birgitte Mandelid

Program- og markedssjef for Øyafestivalen

«Holdt midt i norske, frodige grøntområder, minner Øya om et eurofantasiland som tilfeldigvis også har et flott lydspor», skriver Independent.

Øya er ikke bare musikk

I en avstemning på Øyas nettside, svarer 72 prosent at de gleder seg mest til konsertene, 88 prosent svarer at de gleder seg mest til festen og 28 prosent gleder seg til å henge med venner. Dette nikker Mandelid gjenkjennende til.

– Øyafestivalen er så mye mer enn bare musikk, selv om det selvfølgelig er en stor del av det. Det handler om hele opplevelsen. Det å være med venner og høre på musikk i en vakker park som ligger så nær byen at man kan gå ut på klubber etterpå, sier hun.

I tillegg til de seks scenene med musikk, blir det også en scene med annet program, som panelsamtaler og litteratur.

– Og så har vi klubbdagen på tirsdag, dagen før festivalen begynner i parken. Da spiller rundt hundre artister på klubber rundt om i sentrum, sier Olsen.

Billettene gjelder fortsatt

Mandelid forteller at de solgte en del billetter til 2020 og 2021, før det ble avlyst.

– Folk har fått overført billettene til i år. Det vil si at dersom man har billett til en av de foregående to årene, så gjelder den fortsatt. Få har bedt om refusjon, og folk sier at de gleder seg og ikke vil gå glipp av Øya. Og det skjønner jeg godt. Vi gleder oss veldig vi og, sier hun.

Av Marte Frimand

Neste artikkel