Skip to main content
Hjem » Festivalguiden » Nord og sør møtes på Mela
festival

Nord og sør møtes på Mela

Foto: Mela/Unni Hjellnes

Somalias superstjerne, afrofunkens pioner og fornyeren av joik blir alle å se på Melafestivalen i august. 

Hvert år samler Melafestivalen artister og publikum fra hele verden til en sjangeroverskridende festival på Rådhusplassen i Oslo. Her kan publikum oppleve store stjerner og lokale stjerneskudd opptre på samme scene. Fem artister er bekreftet og utover våren legges flere navn til plakaten. 

Ikoner på scenen 

85 år gamle Manu Dibango fra Kamerun omtales som en av afrofunkens viktigste skikkelser. Han gjorde furore med Soul Makossa i 1974, og både Michael Jackson og Rihanna har lånt refrenget fra denne låta til sine hits Wanna Be Startin’ Something og Don’t Stop the Music

En annen musikalsk pioner er Mela-veteranen Mari Boine som kommer til festivalen for tredje gang. Artisten fra Finnmark er en fornyer og forlenger av joiken, og hun har satt sitt preg på den internasjonale musikkscenen ved å blant annet blande joik med jazz og rock. 

Også Maryam Mursal, utvikleren av «somali jazz», en av verdens største qawwali-artister Rahat Fateh Ali Khan og balkanske Goran Bregovic and His Wedding and Funeral Band er bekreftet til Melafestivalen.

Melafestivalen er en av Oslos største musikkfestivaler og arrangeres på Rådhusplassen 16. – 18. august. Gjennom programmet ønsker festivalen å utvide publikums horisont og presentere dem for nye kunstneriske møter. Årets festivalprogram slippes i slutten av mai. Det er fri adgang på Melafestivalen.

Next article