Hjem » Festivalguiden » Her får du fotografens beste festivaltips
tips

Her får du fotografens beste festivaltips

Aldrin AnguloMichael «Mike» Ray Vera Cruz
Aldrin AnguloMichael «Mike» Ray Vera Cruz
Michael «Mike» Ray Vera Cruz Angeles. Foto: Aldrin Angulo

Michael «Mike» Ray Vera Cruz Angeles, kanskje mest kjent som fotografen til Karpe, Arif og Unge Ferrari, gir oss sine beste festivaltips.

I 2008 startet Mike, også kjent som akam1k3, en blogg for å vise venner og familie i utlandet hvordan han hadde det. Dette ble starten på en karriere som fotograf for flere av Norges største artister og på livet som en foregangsmann for urban norsk kultur.

I løpet av sin karriere, har 31-åringen fra Nittedal vært på en rekke festivaler i både inn- og utland. Som regel i jobbsammenheng, men han legger ikke skjul på at han ofte har ganske frie tøyler og får god tid til å sjekke ut de ulike tilbudene festivalene byr på. Med så mange festivaler bak seg har han skapt seg et tydelig bilde av hva som gjør en festival god.

– Først og fremst må line-upen være spennende og variert. Artistene er trekkplasteret og de står for mye av stemningen. I tillegg er et godt mattilbud viktig. Sist, men ikke minst, må alt være «smud». Det er helt greit med kø, men man må unngå at det blir for mye venting. Ting må flyte for at det skal være en god festival, forteller Mike.

«Leverer alltid»

Er du usikker på hvilke festivaler du burde besøke i år, har fotografen følgende forslag:

– Øyafestivalen leverer alltid. De har en god line-up og leverer høyt på matfronten. Jeg møter alltid mange venner der, og festen fortsetter på byen. Når kvelden omsider tar slutt kan man dra hjem og legge seg i sin egen seng – det er digg. I tillegg er det den første festivalen hvor jeg jobbet som fotograf, så den kommer alltid til å være spesiell for meg.

Øyafestivalen har booket Mike sine venner og kolleger, Karpe, til å avslutte årets festival. I tillegg kan man se James Blake, The Cure, Sigrid og Robyn i Tøyenparken i år.

Kombinerer natur og musikk

– Mange av de norske festivalene er i verdenstoppen når det kommer til å kombinere stor natur og musikk. Festivalen som kanskje gjør dette best i verden er Trænafestivalen i Nordland. Bare søk opp festivalen på nettet, og se de bildene, sier Mike, og kommer med en klar anbefaling om å besøke festivalen i Nord-Norge.

Trænafestivalen har i skrivende stund artister som Team Me, No.4 og vinner av Årets Urørt 2018; Girl In Red på line-upen.

– Sist vil jeg trekke frem Kadetten. De har en imponerende internasjonal line-up som gir god valuta for pengene. Lokasjonen er kul og festivalen leverte god stemning i fjor.

Kadetten i Sandvika i Bærum ble arrangert for første gang i fjor og ble en braksuksess. Og det ser ikke ut som arrangøren har planer om å spare på kruttet i år heller. På scenen finner du nemlig artister som Cardi B, Rae Sremmurd og Chance The Rapper.

Av Eirik Knutsen

Neste artikkel