Hjem » Festivalguiden » Heia Norge – verdens beste festivalland
Festivalguiden

Heia Norge – verdens beste festivalland

Foto: Sara Abraham

– Det er ingen plass i verden jeg heller vil være enn i Norge når det er festivaltid, sier Dagny, den glade superstjerna fra Tromsø.

Etter lang tid i dvale med korona pustende i nakken, er vi endelig klare for å kaste munnbind, hemninger og nyte musikk i alle sjangre. Gjennom hele året er det små og store festivaler i kroker og kriker i hele vårt langstrakte land, med musikk for enhver smak. Vi lurer på hva en av Norges største artister gleder seg til og hva slags festivalminner hun har. 

– Jeg elsker hele pakken; stemningen og det å være rundt andre musikkinteresserte, det er nok det jeg liker best. Dessuten er det gøy å oppdage artister som jeg egentlig ikke dro for å se, men som jeg likevel får med meg. Jeg var på en festival på Isle Of Wight en gang og hørte Blur for første gang – det ble et av mine beste konsertopplevelser som publikum noen gang, ler den glade nordlendingen. 

– Hva er ditt første festivalminne?

– Et av de første minnene jeg har fra en festival er nok Buktafestivalen i Tromsø og jeg var også et par ganger på Rock Mot Rus på Andenes i Nordland. Det er en av de få festivalene jeg vet om for de under 18 år. Når vi reiser rundt, får vi ofte oppleve mye fantastisk natur eller en «lokal opplevelse» i tillegg til selve festivalen. Det skaper gode minner.

– Hva med ditt første festivalminne som artist?

– Det må være da jeg spilte synth med et Tromsøband som het F.A.C.E på Døgnvill i Tromsø, rundt 2011. Jeg hadde langt, mørkebrunt hår og vi hadde malt oss helt svart rundt øynene. Vi så ganske badass ut. Men nå har det seg sånn at jeg spiller overhodet ikke verken piano eller synth, så jeg hadde skyhøy puls gjennom hele konserten, men herregud så gøy – og litt vågalt.


Dagny Norvoll Sandvik (31) har stor suksess som låtskriver og artist, og nå er hun og bandet klare for å spille på ikke mindre enn 16 festivaler over hele landet. 

– Vi fikk jo gjort litt i fjor, men mange ble avlyst, så nå gleder vi oss skikkelig! Vi spiller på Øya i Oslo, Bukta i Tromsø, Festningen i Trondheim, Midnattsrocken i Lakselv og Jugendfest i Ålesund, blant annet. Vi skal fokusere på å ha det så gøy som mulig, kommunisere med publikum og bare gønne på.

Foto: Sara Abraham

– Hvilke artister bør folk sjekke ut denne festivalsesongen?

– Det er mange som fortjener oppmerksomhet og mange jeg gjerne skulle fått med meg i sommer. Jeg gleder meg veldig til å se Metteson på Øya. Jeg var dessverre bortreist når han spilte Sentrum Scene, så det blir min første konsert med han. 

– Har du noen tips til festivaljomfruer eller skeptikere?

– Først og fremt den klassiske, kle deg etter været! Ikke pakk bort støvlene og den varme jakka, det er ikke alltid sola skinner og det er kjedelig å bli hen som drar hjem tidlig fordi man fryser. Og prøv å sjekk ut noe nytt! Noe du ikke tenkte å høre på da du dro hjemmefra. Lag en liten spilleliste på forhånd og spill igjennom noen ganger før du drar. Det gir muligens enda mer når du kjenner musikken litt på forhånd. 

– Tusen takk for praten, Dagny og nyt festivalsommeren!

Av Cathrine Naglestad

Neste artikkel