Skip to main content
Hjem » Festivalguiden » Festivalkartet 2024
Festivalguiden

Festivalkartet 2024

Foto: Fredrik Mittet (@mitt3t)

Fysen på å stikke på en festival i sommer, men har ikke peiling på hvilken du skal gå for?
Her har vi samlet mange festivaler du er nødt til å sjekke ut!

GRL PWR FSTVL

Foto: Maja Brenna

GRL PWR FSTVL setter kvinnene i musikknorge i fokus! Den intime musikkfestivalen finner sted i Fredrikstad fra 19.-20. april, og ønsker å være et positivt bidrag i debatten om et mangfoldig kulturliv der begge kjønn er representert og har like muligheter. Festivalen byr på et spennende konsertprogram med både nyetablerte og etablerte musikere på festivalplakaten: Moyka, Embla and the Karidotters, Mall Girl, Most Likely Marlin, Drakånis, Sara Fjeldvær og Hilma Nikolaisen med flere! Det lokale kulturhuset St.Croix er festivalens hovedvenue. Bli med på en hyllestfesten til kvinnene!

Arnemoen

Arnemoen Gard ligger i Ringebu i Gudbrandsdalen. Første helgen i juni hvert år arrangerer vi vår egen musikkfestival. Under årets festival spiller blant annet Slomosa, Claudia Scott, Blomst og Mio. Det er et eget festivalområde og festivaltelt med enkel matservering og alle rettigheter på utsiden av konsertlokalet. Muligheter for overnatting i telt, campingvogn eller bobil. Du finner billetter på EVENTIM.

Haugaland Prog & Rockfestival

Foto: Haugaland Prog & Rockfestival

Haugaland Prog & Rockfestival ble første gang arrangert i 2014. Formålet med festivalen er å promotere musikk i sjangeren progressiv rock, men også annen musikk som slekter opp mot dette. Siden 2014 har festivalen fått godt fotfeste i bransjen og er blitt en festival som også er synlig utenlands. Festivalen går over to dager (1. og 2. november) og inneholder seks konserter samt en platemesse på lørdags formiddag. Festivalen finner sted på konsertstedet Høvleriet i Haugesund sentrum. Høvleriet arrangerer for øvrig konserter gjennom hele året. Festivalen har hatt «de fleste» stor norske progband på plakaten, samt mange internasjonale, som for eksempel Caravan, Curved Air, Anekdoten og Anglagård for å nevne noen. I år får vi besøk av italienske Goblin samt de norske bandene Syntax TerrOrkester, Actionfredag, Wobbler, Major Parkinson og Hedvig Mollestad Trio.

Odal Rock Festival

Odal Rock Festival går av stabelen siste helga i august, 30.-31. august. Norges kuleste og mest intime rockefestival samler legender, kommende legender og relativt ferske, men sprelske artister. Dypt inne i skogene, ti mil nordøst for Oslo, like ved idylliske Storsjøen i Nord-Odal, tilbys rock, reggae, punk, country og metal i en herlig miks på den råeste hagescenen. Siden den spede starten med hagefest i 2016 har Odal Rock Festival fått ry på seg til å være en festival som både er liten og eksklusiv, men tiltrekker seg samtidig store navn fra inn- og utland.

Foto: Odal Rock Festival

Operafest Røykenvik

Foto: Fotograf BT Stokke

Opplev opera som aldri før fra 6.-9. juni! Nyt festivalstemning og utendørskonserter på uventede steder over hele Hadeland; Opera på låven, Soloppgangskonsert, Midnattskonsert, Pop-up på Kistefos og Barnas Musikkfest. Hovedscenen ligger på vannet i Randsfjorden, og her blir det Røykenvik Spesial og Operagalla. Line-up er blant annet Darlene Ann Dobich, Aleksander Nohr, Katherine Henley, Eli Kristin Hanssveen, Gunda-Marie Bruce, Jack Swanson, Gian Lincan, Cecilie C. Ødegården, Frøydis Grorud, Trond Lien, Rolv Olav Eide, Per Mathisen, Orkester Innlandet og mange flere. Billetter på ticketco.no.

Ravnedalen Live

Siden 2016 har Ravnedalen Live vært et høydepunkt i den sørlandske sommeren. Musikkfestivalen arrangeres i Norges vakreste naturpark: Ravnedalen i Kristiansand. Fra 17. til 19. juli kan du oppleve blant andre AURORA, Cezinando, Kvelertak, Mari Boine, Marstein og Seigmen i unike og idylliske omgivelser. Nyt vakker natur og musikk, samt god og kortreist mat fra lokale produsenter. Ravnedalen Live er Norges mest bærekraftige festival. I 2023 var bare 0,6 % av det de brukte til å bygge festivalen rent forbruk – altså ting som måtte kastes etterpå. Her kan du nyte sommeren med god samvittighet. 

Foto: Fredrik Mittet

Sommerbris

Foto: @fabelmedia-@iamkaichen

Sommerbris 14. – 15. juni: Sørlandets største musikkfestival for de over 20 år. Sommerbris foregår i Kristiansand sentrum med artister som Vamp, Smith & Thell, Lukas Graham, Dumdum Boys, Hagle, Broiler, Staysman, Bo Kaspers Orkester, Rotlaus og mange flere. Selve festivalen er delt inn i to områder med konserter i Amfiet og en strandbar i Bendiksbukta. I Amfiet ser du våre største artister på scenen. Og i Bendiksbukta finner du en sommerlig oase med daybeds, BBQ og alt du trenger for å late som du er i syden.
For deg som ønsker det lille ekstra er det mulig å reservere et bord på vår skalldyrbuffet der man kan nyte god mat og drikke samtidig som man ser scenen. Om du husker Quart så foregår det hele på samme sted.

Next article