Skip to main content
Hjem » Festivalguiden » FESTIVALKART 2024
Festivalguiden

FESTIVALKART 2024

Keen på å stikke på en festival i sommer, men har ikke peiling på hvilken du skal gå for? Her har vi samlet 10 festivaler du er nødt til å sjekke ut!

Foto: Leif Ove Andsnes

Nordland Musikkfestuke

Det ligger i navnet at Musikkfestuka skal være en musikkfest, og aller helst en musikkfest for alle.  Programmet består i hovedsak av klassisk musikk, men også jazz, folkemusikk, musikkteater, dans, pop, rock og andre sjangere har sin plass i festivalen. Vårt største mål er å gjøre klassisk musikk tilgjengelig for alle og invitere til musikalske arenaer som senker terskelen for nye kulturopplevelser. I år kan du få med deg bestillingsoperaen Ingrid fra Barrøy, Chamber Orchestra of Europe og Marianne Beate Kielland, Tora Augestad og NyNorsk Messingkvintett Thomas Dybdahl, Franz List Chamber Orchestra og mange, mange fler!


Foto: Odd-Inge Larsen

Kalottspel

Kalottspel er en av landets eldste festivaler innen folkemusikk og folkedans. Festivalen avholdes i uke 32 hvert år i vakre Målselv. 8.-10. august 2024 samles unge, gamle, profesjonelle og amatører innen feltet til uforglemmelige opplevelser og den ikoniske Kalottspelstemningen. Kalottspel byr på aktivitet for alle aldre: konserter, kurs, dansefest og buskspell i alle kriker og kroker, samt god mat og vakkert landskap. Ta turen til Målselv, få en frisk start på dagen med musikk og morgendukkert, nyt konserter i stort og lite format, og hiv deg med i dansen og spelet på kvelden!


Foto: Trollrock

Trollrock

Kaizers blir med – bli med du også på Trollrock 25.-27.juli – Innlandets største festival! Konserter, fjellturer, gode venner, suveren stemning, komfortabelt festivalområde, køfritt, de beste toalettene. Et fjelleventyr med dine favorittartister og favoritturer. Samhold, stemning, foodtrucks, prisvinnende salgsvarer og alt det Beitostølen har å tilby. Artistrekken inkluderer Kaizers Orchestra, Sondre Justad, CC Cowboys, Dumdum Boys, Postgirobygget, Erik & Kriss, Valkyrien Allstars, Victoria Nadine, Backstreet Girls, TØFL, Marion Ravn, Frida Ånnevik + flere!


Foto: Mark Seliger

By the Pond

26. og 27. juni får vi den aller første versjonen av festivalen By the Pond i Sandefjord. 16 artister skal spille bakoversveis på publikum i løpet av de to dagene festivalen varer. Blant disse er internasjonale superstjerner som Lenny Kravitz, Bryan Adams og Lord Huron, samt nasjonalskatter som Sivert Høyem, Bigbang og Briskeby. Festivalen har 20 års aldersgrense.


Foto: God Nok-festivalen

God Nok-festivalen

Alle fortjener øyeblikk der ekte glede, hjertelig raushet og barsk natur får livet til å gnistre. På Engeløya i Steigen skal vi gi deg slike opplevelser 18.-21.juli, mens midnattssola skinner over Lofotveggen. Her er alle tanker verdt å lytte til, og ingen følelser forbudte. Hos oss er ingen tilskuere. Vi inviterer deg til å delta sammen med et knippe av Norges artister som vi har håndplukket til årets festival. Musikere, kunstnere og kloke hoder kommer til Engeløya for å dele noe vakkert og viktig med deg. Vi håper du vil dele øyeblikket med oss.


Foto: Rockholm

Rockholm

Er du klar for Nord-Norges eneste utendørs festival for hardrock og metal? Rockholm dundrer i gang 26.-28. juli på Gressholman i Harstad. Vi lover et helrått show med Wig Wam, Triosphere, Keep of Kalessin, Absolva og ikke minst Blaze Bayley som spiller sitt unike 30-årssett med Iron Maiden-låter. I tillegg kommer lokale artister samt vinnerbandet Kaos fra Rock Mot Rus i år. Arenaen er nydelige Gressholman, som av iHarstad er kåret til å være byens fineste badestrand. Som kjent er hardrockere det beste festivalpublikummet, og vi håper du vil være med på festen med oss.


Foto: Alison Morgan

By the Border

By the Border 3. og 4. juli. På vakre Fredriksten festning i Halden blir det to dager med full fest og vanvittig mye tøff musikk, når den nye festivalen By the Border åpner portene 3. juli. Festivalen kan lokke med 14 artister og blant dem finner du Toto, Dropkick Murphys, Åge & Sambandet, Hellbillies, Metteson og Sivert Høyem. By the Border sikter seg inn på et voksent publikum og har aldersgrense 20 år.


Foto: Reginedagan

Reginedagan

Ta del i jubileumsfeiringen! Reginedagan feirer sitt 25 år med et rikholdig program i vakre Bø i Vesterålen. Festivalen varer fra 19. til 28. juli, og uka vil være fullsatt av mange ulike kulturarrangementer, både for voksne og barn og unge, ikke minst vil det bli mye musikk. Vi kan nevne Queriniopera turne 2024, Iren Reppen og Hanne Boel m/Bø gospelkor. Gratis inngang for barn og unge under 18 år.


Foto: Frank Rune Isaksen

Alta Live

I hjertet av Alta sentrum finner du Alta Live, hvert år i uke 33, og i 2024 er datoene 15.-17. august. Festivalen er Finnmarks største musikkfestival, og byr på et variert og spennende program. I 2024 kan du oppleve blant annet Highasakite, Sondre Justad, Bjørn Eidsvåg, Motorpsycho, Postgirobygget og Tungtvann for å nevne noen. I tillegg arrangeres Alta Live Ung, en egen fri-alder kveld med Cezinando, Moillrock og Victoria Nadine på scenen. Lørdag formiddag inviteres det til Alta Live’s Musirkus for de minste, med show fra blant andre Emma og barne-tv stjernene Bluey & Bingo.


Foto: Hardstyle DNA

ScandiRavia

ScandiRavia sommerfestival arrangeres 23. og 24. august på Huntonsstranda Gjøvik. To dager med elektronisk musikk langs vakre Mjøsa. Dette er stedet for deg som elsker festivalstemning, god musikk og mye rom for å danse. Denne festivalen er mindre versjon av Hardstyle DNA Outdoor Festival og fokuserer på skandinavisk musikk. Innlandets villeste festival er rett rundt hjørnet! 


Next article