Skip to main content
Hjem » Festivalguiden » FESTIVALKART 2024
Festivalguiden

FESTIVALKART 2024

Foto: Joakim Mangen

Keen på å stikke på en festival i sommer, men har ikke peiling på hvilken du skal gå for? Her har vi samlet 7 festivaler du er nødt til å sjekke ut!

Foto: Rockholm

Rockholm

Er du klar for Nord-Norges eneste utendørs festival for hardrock og metal? Rockholm dundrer i gang 26.-28. juli på Gressholman i Harstad. Vi lover et helrått show med Wig Wam, Triosphere, Keep of Kalessin, Absolva og ikke minst Blaze Bayley som spiller sitt unike 30-årssett med Iron Maiden-låter. I tillegg kommer lokale artister samt vinnerbandet Kaos fra Rock Mot Rus i år. Arenaen er nydelige Gressholman, som av iHarstad er kåret til å være byens fineste badestrand. Som kjent er hardrockere det beste festivalpublikummet, og vi håper du vil være med på festen med oss.

Les mer på rockholm.no

Foto: Leif Ove Andsnes

Nordland Musikkfestuke

Det ligger i navnet at Musikkfestuka skal være en musikkfest, og aller helst en musikkfest for alle.  Programmet består i hovedsak av klassisk musikk, men også jazz, folkemusikk, musikkteater, dans, pop, rock og andre sjangere har sin plass i festivalen. Vårt største mål er å gjøre klassisk musikk tilgjengelig for alle og invitere til musikalske arenaer som senker terskelen for nye kulturopplevelser. I år kan du få med deg bestillingsoperaen Ingrid fra Barrøy, Chamber Orchestra of Europe og Marianne Beate Kielland, Tora Augestad og NyNorsk Messingkvintett Thomas Dybdahl, Franz List Chamber Orchestra og mange, mange fler!

Les mer på musikkfestuka.no

Foto: Joakim Mangen

Vinjerock

Ved Bygdins vestre breidde, på kanten av Jotunheimen, kan du oppleve festivalen Vinjerock, kor fjell, friluftsliv og musikk møtes, tredje veka i juli kvart år. I 2024 får du mellom anna oppleve 9 grader nord, AySay (DK), Kajsa Balto, Kvelertak, Moyka og Fay Wildhagen! Dagane kan og fylles av det rikhaldige aktivitetsprogrammet! Kva med ein tur i badstova, eller ein guida tur til Sløtafjellet med DNT Ung?  På prateprogrammet finnes det og mykje snadder, som Hemmelege hytter og Jenteklatring i Afghanistan. For å finne ut meir om Vinjerock kan du titte innom nettsida vår! 

Les mer på vinjerock.no

Foto: Glommafestivalen

Glommafestivalen

Glommafestivalen i Fredrikstad, 11.-13. juli, byr på en rik opplevelse for hele familien. Langs brygga kan du nyte marked, ælveduell og dødsing fra gangbrua. Konsertopplevelser med artister som Lars Winnerbäck, Vinni, Bausa, 3tos, Åges danseband og flere. Festivalen tilbyr også et variert matutvalg og spennende aktiviteter. Dette er en perfekt anledning til å oppleve sommeren med god musikk, deilig mat og morsomme opplevelser for både store og små! Ikke gå glipp av sommerens høydepunkt! Kjøp billetter for konsertene på tikkio.com.

Les mer på glommafestivalen.no

Foto: Trollrock

Trollrock

Kaizers blir med – bli med du også på Trollrock 25.-27.juli – Innlandets største festival! Konserter, fjellturer, gode venner, suveren stemning, komfortabelt festivalområde, køfritt, de beste toalettene. Et fjelleventyr med dine favorittartister og favoritturer. Samhold, stemning, foodtrucks, prisvinnende salgsvarer og alt det Beitostølen har å tilby. Artistrekken inkluderer Kaizers Orchestra, Sondre Justad, CC Cowboys, Dumdum Boys, Postgirobygget, Erik & Kriss, Valkyrien Allstars, Victoria Nadine, Backstreet Girls, TØFL, Marion Ravn, Frida Ånnevik + flere!

Les mer på trollrock.no

Foto: Foynhagen

Foynhagen

I den tidligere eplehagen på Tønsberg Brygge hvor selveste Svend Foyn hadde sine barndomsår, ligger konsertstedet Foynhagen. Sommeren 2014 startet eventyret med den kjente hiphop-gruppen Klovner i Kamp. Siden den gang har hagen vært fylt med tusenvis av publikummere i sommerhalvåret. Størrelser som Kool & The Gang, The Waterboys, Kim Larsen, Jethro Tull, Lars Winnerbäck og Veronica Maggio har stått på scenen.
 
Sammen med hele ferie-Norge har Foynhagen blitt et møtested for alle som er glad i levende musikk og underholdning. Denne sommeren skal 10-års jubileet feires med artister som HighasakiteCarola, Uriah Heep, Billy OceanThe Waterboys, Flogging Molly, Chris Holsten, The Hellacopters, Åge & Sambandet og mange flere! Aldri før har det blitt solgt mer billetter i Foynhagen og denne sommeren inviterer de til en feiring av 10 år med hagefest!

Les mer på foynhagen.no

Foto: Stein Egil Legård

Blueshelga lokst utøve

Blueshelga lokst utøve 2024 er den 28. i rekken. Blir arrangert fra 19. til 21. september i Odda, midt i Lothepus-land. Blueshelga er en klubbfestival som blir arrangert på Iris Scene, Lindehuset og Hardanger Hotel. Årets artister: Spoonful of Blues, El Cuero, Funhouse, Gentle Groov, Howlin Jukes, Jolly Jumper & Big Moe, Levi Henriksen & Babylon Badlands, Cocktail Slippers, De Musikalske Dvergene, The Moonrockers, Trollstilt, Ivan Sand & Rust, Naomi Bedford & The Ramshackle Band og Bård Ose. For program sjekk oss på oddablues.no eller Facebook. Billetter kommer plutselig i salg på ticketco.no.

Next article