Hjem » Bryllup » Trendalarm: Bryllup i utlandet skyter fart
bryllup

Trendalarm: Bryllup i utlandet skyter fart

Bryllup-i-utlandet
Bryllup-i-utlandet
Foto: Moment Studio

Stadig flere velger å legge livets mest romantiske dag til utlandet. Grunnene kan være mange, men det er store forskjeller en må ta høyde for når en planlegger bryllup i utlandet.

Mange velger derfor profesjonell hjelp for å sørge for at dagen blir helt perfekt. Partner i Glennewedding, Gry Glenne, har gode erfaringer og råd til de som vurderer bryllup i sydligere strøk.

– Vi i Glennewedding sier alltid til brudeparene vi har at det er fordeler og ulemper med å gifte seg i Norge, akkurat som det er fordeler og ulemper med å gifte seg i utlandet.

Fordelen med bryllup i Norge er at gjestene ikke trenger å reise så langt, dere kan holde bryllupet til en dag, dere snakker samme språk som alle leverandørene i bryllupet, og dere kan bruke referanser fra andre venner og familie som har giftet seg i Norge.

Ulempen er at tjenester i Norge kan være noe dyrere enn i utlandet. Spesielt alkohol og kuvertprisen kan være dyrere her. Hvordan vær det er på bryllupsdagen er også rimelig usikkert.

Fordeler med bryllup i utlandet er at du skaper en unik opplevelse for gjestene, samt at prisene på leverandørene kan være rimeligere, spesielt alkoholpriser. Om dere velger en destinasjon som er mer sør på, er det større sjanse for at solen skinner. I mange land er det også et større utvalg av leverandører enn hva dere finner hjemme i Norge.

Sile og Gry Glenne
Silje Glenne og Gry Glenne – damene bak GlenneWeddings. Foto: Moment Studio

Ulempen med bryllup i utlandet er at gjestene må betale mye mer for å komme i bryllupet deres. Gjestene må dekke flybillett og hotell, med mindre brudeparet dekker dette, og noen må også ta seg fri fra jobb for å kunne komme. Som brudepar må man forholde seg til et annet språk om dere ikke har en norsk bryllupsplanlegger som planlegger hele bryllupet. Her er det viktig å huske på at de ikke er spesielt gode i engelsk i alle land.

Start med lokalet

Gry forteller at det er viktig å starte planleggingen i riktig ende. Det er ikke alltid budsjettet og ønsket destinasjon går hånd i hånd.

– Som i Norge vil vi anbefale at du finner lokalet du vil ha til bryllupsfesten. Du starter kanskje med å tenke på et land du gjerne vil gifte deg i, men det er ikke alltid man finner et lokale innenfor budsjett, eller som er ledig. Vi anbefaler derfor at det første dere gjør er å finne drømmelokalet som har en ledig dato, og faller innenfor deres budsjett. Når dere har funnet lokalet vet dere dato, land og minimum budsjett dere må ha.

– Vi anbefaler også normalt å gifte seg i Norge før man drar ned for å holde bryllupet. Dette er for å gjøre det enklere for dere selv når det kommer til papirarbeid og alt som må til for å få godkjent giftemålet.

Romantikk og vakre destinasjoner

Bryllupseksperten forteller at fordelene med å ha bryllup i utlandet lokket deres egen planlegger til å ta bryllupet med seg til varmere strøk. Enkelte populære destinasjoner tillater en også å dyrke romantikken til det fulle.

– Italia og Frankrike er to veldig populære destinasjoner, både på grunn av klima, vakre lokaler, god mat, og romantikken som er forbundet med begge disse landene. For mange er det også veldig populært å velge en destinasjon som har en spesiell betydning for dere som brudepar. Kanskje dette er stedet dere dro på første ferie sammen, eller det var her frieriet fant sted.

– Vi har veldig god erfaring med å holde bryllup i utlandet, og forstår godt at brudepar ønsker å holde sitt bryllup utenfor Norge. Vår andre bryllupsplanlegger, Silje Glenne, holdt sitt eget bryllup i Roma, og var veldig fornøyd med det valget.

Så lenge brudeparet er bevisst på kulturforskjeller og språkbarrierer, trenger ikke bryllup i utlandet å være særlig mer utfordrende å planlegge enn bryllup hjemme i Norge.

– Viktigst av alt, bryllup i Norge eller i utlandet, sett av tid til å kose dere med bryllupsplanleggingen!

Av Redaksjonen

Neste artikkel