Hjem » Bryllup » Slik slipper du bryllupsstresset
bryllup

Slik slipper du bryllupsstresset

Jente i brudekjole
Jente i brudekjole
Foto: Michael Klouda Photography
avatar

Marianne Jemtegård

Stresset før den store dagen? Dette er bryllupsekspertens beste tips.

Å planlegge et bryllup er noe av det mest stressende man kan gjøre. For på den største av alle dager drømmer alle par om at alt være helt perfekt! Det er jo også noe enestående magisk over et bryllup. På noen få gylne timer skaper man minner som skal vare for evig, med en seremoni og fest som hyller kjærligheten, livet og ikke minst alle de gode tingene som fremtiden vil bringe. Ikke noe press å snakke om, med andre ord! På Pinterest er det lett å gå seg vill i rosevegger, kinesiske lykter, prinsessekjoler og rustikke låvefester, og det som startet som en champagneboblende drøm om en liten bryllupsfest kan fort vokse seg til en mareritt-cocktail av esende budsjetter, forvirrende muligheter og en klokke som tikker alt for fort.

I tillegg kan velmenende råd fra venner og engasjerte meninger fra foreldre ofte gjøre sitt til at stressnivået stiger til bristepunktet for selv den mest nøkterne brud eller brudgom.

Så hva skal du gjøre, når hjertebank og forelskelsesglød plutselig er blitt byttet ut med hjertebank og svett panne? Bryllupsekspert Marianne Jemtegård driver Wedding Fixer, Norges nye konsulenttjeneste for brudepar. Der gir hun råd til par som kjenner på bryllupsstresset, og hun har flere gode tips å komme med.

Hva er viktig for dere

– For det første er det viktig å tydeliggjøre hva man egentlig ønsker med den store dagen. Å planlegge et bryllup tar mange måneder, og fra man starter på ferden så er det fort gjort å miste retningen i havet av muligheter som finnes, forteller hun.

– Vi nordmenn bruker mye tid og penger på bryllupet vårt, og de aller fleste liker å gjøre det meste selv. Derfor dropper man oftest bryllupsplanlegger, og legger mye tid og ressurser i personlige detaljer som for eksempel håndskrevede invitasjoner og bordkort. Og selv om dette er vel og bra, så er det fort gjort å miste mye verdifull tid på å skrive perfekt løkkeskrift på pappkort eller binde silkebånd på hundre servietter. Å sette seg ned tidlig og lage en liste over hva som er viktigst for nettopp dere på den store dagen, og så lage en prioriteringsliste etter dette med et estimat på hvor lang tid hver av disse punktene skal ta, er en god måte å starte det hele på. Ved å være tydelig på budsjett fra dag en unngår man også veldig mye unødvendig stress, forklarer Marianne.

«Det lille ekstra»

– Mange av parene jeg hjelper drømmer om «det lille ekstra» for å gjøre dagen deres helt perfekt. Ofte er man usikker på hva dette er for nettopp dem, men ved å sette seg ned sammen med en bryllupskonsulent så er det ofte lettere å finne svaret. Kanskje er det en sang eller en artist som binder dere ekstra sammen? Eller et dikt eller en film? Hva med steder dere har besøkt eller opplevelser dere har delt? Sammen kommer vi fram til deres helt personlige kjærlighetshistorie. Og dagen blir aller best når den kan gå igjennom bryllupet som en rød tråd.

– Å miste fotfestet og oversikten er helt vanlig når man står midt oppi en så stor planleggingsprosess som det et bryllup er. De færreste av oss har jo erfaring med å arrangere fest for så mange mennesker. I tillegg er det intense følelser og mange drømmer med i spill. Og mister man oversikten er det lett å kjenne seg overveldet eller stresset. Stress vil igjen gjerne spre seg til parforholdet og kan i verste fall gjøre planleggingsfasen til en vanskelig tid for et ellers lykkelig par. Å starte med et godt planleggingsverktøy, og avstemme paret imellom underveis, er viktig for å kjenne at man beholder kontrollen, mener Jemtegård.

– Det finnes mange gode planleggingsverktøy på nettet, i tillegg til at man kan leie inn en konsulent for de timene eller dagene man føler at man trenger hjelp. Det er ikke dyrt, og kan være en god investering både i festen, parforholdet og ikke minst skjønnhetssøvnen i perioden før den store dagen.

WEDDING FIXER

Lyst på hjelp i planleggingen av den store dagen? Lei din egen bryllupskonsulent! Marianne Jemtegård, kjent fra TV2 og God morgen Norge, hjelper deg å få orden i planene dine og gir dagen din det lille ekstra. Med over 15 års erfaring fra event og bryllup har hun kontaktene som gjør verdens viktigte dag helt perfekt. Med en bryllupskonsulent får du den hjelpen du trenger, uten å betale for mer enn du faktisk bruker!

Les mer om vårt eksklusive bryllupsevent Wedding Fixer X Hotel Continental eller book et møte på www.weddingfixer.no

Av Marianne Jemtegård

Neste artikkel