Hjem » Bryllup » Slik får du det perfekte bryllupet
bryllup

Slik får du det perfekte bryllupet

Bryllup
Bryllup
Foto: Getty Images
avatar

Hanne Svendsberget

Daglig leder, Vakre Bryllup & Events AS

Gratulerer så mye med forlovelse til dere kommende brudepar, gled dere. Her ønsker jeg å gi dere noen tips og råd slik at dere kan slippe unna med styr og mas, for planleggingen skal være morsom og spennende.

Vakre Bryllup har gjennom de siste seks årene vært med på å arrangere nærmere 40 bryllup – alt fra bohemske utebryllup til den norske fjellheimen i snø og minusgrader til stekende varme på en takterrasse på nedre Manhattan.

Vi har hatt mange møter med kommende brudepar, og det de fleste lurer på er hvor man skal starte.

I et hav av destinasjoner, leverandører og forventinger kan det være overveldende å skulle starte med planleggingen av bryllupet.

Hva er viktig for akkurat dere?

Det første vi alltid sier til våre brudepar er – sett dere ned sammen og finn ut hva som er viktig for dere: Er det maten, bildene, festen, eller er det alt? Man trenger ikke alltid legge listen så høyt, ha en fest som representerer hvem dere er, og gjør akkurat hva dere vil!

Men det som også er viktig å starte med er et budsjett og en gjesteliste. Når dere har sånn cirka antall gjester og et budsjett er det enklere å begynne. Da kan man fort ta bort ting som enten er for dyrt, ikke plass til så mange, eller ikke fyller de andre kriteriene som er viktig for dere. Da er det enklere å finne sted som passer for dere og dagen deres. Book dette tidlig, dra på befaring, få alle detaljer om hva de tilbyr, og hva som eventuelt kommer i tillegg. Ikke etterlat noe til tilfeldighetene eller stol på bilder på nettet. Se det selv!

Organiser planleggingen

Mitt tips til alle par er at man må organisere all planleggingen. Få det ned på papir, lag lister, sett tidsfrister og hold de. Noe er viktigere at man booker tidlig, som fotograf, sted, kirke – alt det andre kommer naturlig etter hvert. Å sette frister gjør at dere vil få en mye mer behagelig planleggingsprosess. Ikke utsett noe – få det gjort. Jo tidligere ute man er, desto fler valgmuligheter har dere, og desto mer vil dere kose dere med planleggingen, i tillegg til å unngå unødvendig stress. Velg å kose dere med bryllupsplanleggingen.

Finn de riktige leverandørene

Det er viktig å velge leverandører som er pålitelige, som svarer på mail og er tilgjengelige. Sjekk referanser på de aktuelle leverandørene, og ta et møte med dem. Kjemi er utrolig viktig med de du skal jobbe med på denne dagen, særlig fotografen som skal følge dere som en flue på veggen hele dagen, og knipse alle de nydelige øyeblikkene dagen gjennom.

Med godt grunnarbeid hele veien kan jeg garantere at dere vil få en mer behagelig planleggingsperiode frem mot bryllupet.

Sørg også for at alt er nøye koordinert og planlagt før den store dagen, slik at dere kan nyte hele dagen og virkelig slappe av og kose dere. Det enste dere må huske på er å si JA!

Lykke til med planleggingen, dere er heldige.

Av Hanne Svendsberget – dalig leder, Vakre Bryllup & Events AS

Neste artikkel